ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Λάχανο μπουρδέτο

Ένα ασυνήθιστο γιαχνί από την Κέρκυρα, πλούσιο σε χρώματα με πολλά αρωματικά.
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος μαγειρέματος: 50′
Έτοιμο σε: 1:10 ‘
Υλικά
1 κιλό λάχανο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
250γρ. φύλλα από παντζάρια πλυμένα και χονδροκομμένα
50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μάραθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πράσα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Πηγή: Olivemagazine.gr