ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τεράστια διαδήλωση στο Παρίσι για τα εργασιακά - 26 τραυματίες

Την ώρα που σε όλα τα μέσα παίζεται το θέμα της τρομοκρατίας και σε όλες οι οθόνες δείχνουν τους ποδοσφαιριστές των εθνικών ομάδων που αγωνίζονται στο Euro 2016, οι Γάλλοι πολιτες πραγματοποιούν μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στο Παρίσι αλλά και σε άλλες πόλεις.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 15 συνελήφθησαν στο Παρίσι, στις κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση στα εργασιακά που προωθούν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

Οι Γάλλοι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων, εν μέσω της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro).

«Έχω συμμετάσχει σε όλες τις διαδηλώσεις από τον Μάρτιο, επειδή θέλω να ζω με αξιοπρέπεια και όχι να επιβιώνω. Θέλω να αποσυρθεί η μεταρρύθμιση. Αυτό θα σταματήσει μόνο όταν θα υπάρξει η απόσυρση», δήλωσε στο Παρίσι ο Ορελιέν Μπουκελμούν, 26 ετών, τεχνικός στον τομέα της ενέργειας.

Τα συνδικάτα, με επικεφαλής τη CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), ανακοίνωσαν την κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση του κώδικα εργασιακών σχέσεων.

Ο Πύργος του Αιφελ όπως και τα ανακτορα των Βερσαλλιών δεν λειτουργούν. Οι εργαζόμενοι απεργούν. Την ίδια ώρα με προβλήματα διεξάγονται οι συγκοινωνίες, μιας και πολλά δρομολόγια των τρένων δεν πραγματοποιούνται όπως και πτήσεις της Αir France.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τους εργαζόμενους στη Χάβρη να σηκώνουν την γροθιά τουςΟδοφράγματα στήθηκαν το πρωί στη Βρέστη ενώ απεργίες ξεκίνησαν και στο λιμάνι της Μασσαλίας. Σύμφωνα με την CGT πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον τομέα της ενέργειας με διακοπή της παραγωγής σε διάφορους σταθμούς και διακοπή γραμμών υψηλής τάσης στηνπεριοχή του Παρισιου.

Στις 23 και 28 Ιουνίου προβλέπονται άλλες δύο ημέρες απεργιών και κινητοποιήσεων παντού στη Γαλλία.

Την Παρασκευή έχει προβλεφθεί μια συνάντηση ανάμεσα στον επικεφαλής της CGT και την υπουργό Εργασίας Μιριάν Ελ Χομρί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, μια μικρή πλειοψηφία Γάλλων (54%) τάσσονται κατά της συνέχισης των απεργιών και των διαδηλώσεων.