ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι παραλίες της Κέρκυρας που αξίζει να γνωρίσεις Πεντακάθαρα νερά και κατάφυτες ακτές - Δείτε τις φωτογραφίεςΗ Κέρκυρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια του Ιονίου και έχει να προσφέρει στους επισκέπτες όμορφα τοπία, πεντακάθαρες παραλίες και πλούσια ιστορία και πολιτισμό.

Το νησί των Φαιάκων έχει μεταξύ άλλων μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες του Ιονίου, αλλά και της Ελλάδας.

Δείτε μερικές που αξίζει να γνωρίσετε αν επισκεφθείτε το νησί...

1. Παραλία ΠαλαιοκαστρίτσαςΦημίζεται για τα πολύ κρύα, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά της. Έχει άμμο και χαλίκι και τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα και πάντα ήρεμα. Η πυκνή βλάστηση δημιουργεί εντυπωσιακούς χρωματισμούς στα νερά της θάλασσας και κάνει το μπάνιο εκεί μια μοναδική εμπειρία.

2. Παραλία Άη Γιώργης Αργυράδων & Μαραθιά
Ατέλειωτα χιλιόμετρα χρυσής αμμουδιάς με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά με φόντο ένα καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλον που μαγεύει τον επισκέπτη. Ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα...
3. Παραλία ΊσσοςΑπό τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κέρκυρας που μαγεύει όποιον την επισκεφτεί. Χρυσή αμμουδιά, τεράστιοι αμμόλοφοι και ένα σπάνιο κεδροδάσος την κατατάσσουν στις πιο όμορφες παραλίες του νησιού που πρέπει να γνωρίσετε.

4. Παραλία Κασσιόπης

Μια πολύ ιδιαίτερη και σχετικά απομονωμένη παραλία της Κέρκυρας με βράχια στην άκρη της καταπράσινης χερσονήσου. Τα κρυστάλλινα, καταπράσινα νερά της ανταμείβουν τον επισκέπτη αλλά και τους ντόπιους που την επιλέγουν.

5. Παραλία Γλυφάδας


Είναι ίσως η πιο δημοφιλής παραλία της Κέρκυρας. Μια χρυσαφένια αμμουδιά απλώνεται μπροστά από τους κατάφυτους λόφους που καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά της. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

6. Το κανάλι της Αγάπης


Ή αλλιώς το περίφημο Canal D'amour, ένα αριστούργημα της φύσης κοντά στο χωριό Σιδάρι. Πρόκειται για ένα «άνοιγμα» στην ξηρά, που έχει δημιουργηθεί από την διαβρωτική επίδραση του νερού, αλλά για μπορέσετε να κολυμπήσετε στα όμορφα νερά της πρέπει να πάτε νωρίς το πρωί για να βρείτε θέση. Είναι εξάλλου μια από τις αγαπημένες παραλίες των τουριστών.