ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Χιόνια και παγετός αποκλεισμένη η ορεινή Κέρκυρα - Πού χρειάζονται αλυσίδες
Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων που αφορά έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κέρκυρα, οι αρχές ενημερώνουν και προειδοποιούν τους πολίτες οτι από τις πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, θα είναι κλειστά τα εξής τμήματα του οδικού:
- Ε.Ο. Κέρκυρας - Παλαικαστρίτσας (στο ύψος της Γέφυρας Ιατρών με κατεύθυνση προς το βόρειο τμήμα του νησιού, μέσω τρουμπέτα) καθώς και
- αντίστοροφα, από την Ε.Ο. Σιδαρίου - Κέρκυρας (στο ύψος της Γέφυρας Ρεγκίνη με κατεύθυνση προς Τρουμπέτα - Σκριπερό - Γέφυρα Ιατρών).
Επιπλέον εφίσταται η προσοχή γενικότερα στο επαρχικό οδικό δίκτυο του νησιού και τονίζεται ότι η κυκλοφορία πρέπει να διεξάγεται με ιδιαίτερα προσοχή.
-Στα λευκά σχεδόν όλη η Κέρκυρα αλλά με πολλά προβλήματα λόγω του χθεσινοβραδινού χιονιά

-Κλειστά όλα τα σχολεία στις ορεινές περιοχές, δικαιολογημένες οι απουσίες των μαθητών
Αποκλεισμένες βρίσκονται μέχρι και αυτήν την ώρα όλες σχεδόν οι ορεινές περιοχές της Κέρκυρας με την κυκλοφορία των οχημάτων, από τη διασταύρωση των Γιατρών και πάνω, να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΑ Κέρκυρας η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, γενικότερα, όλο ο ορεινό δίκτυο του νησιού αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που έπληξε το νησί χθες, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Από το χωριό Τρουμπέτα, και πιο συγκεκριμένα από τη διασταύρωση των Γιατρών και πάνω, όλη η Κέρκυρα είναι αποκλεισμένη και η κυκλοφορία γίνεται μόνο με τη χρήση αλυσίδων», ανέφερε η κ. Πανδή χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως παρά τις προσπάθειες των συνεργείων να διατηρηθεί, τουλάχιστον το κεντρικό οδικό δίκτυο, ανοιχτό, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Αυτήν τη στιγμή τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός, όπως και η αστυνομία για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στα σημεία όπου παρουσιάζονται προβλήματα.

Ούτε και τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ πραγματοποιούν δρομολόγια προς τις «προβληματικές περιοχές» όπως ανέφερε η κ. Πανδή.

Μάλιστα, μια γυναίκα, σύμφωνα με την κ. Πανδή, από το χωριό Επίσκεψη, η οποία επισκέπτεται το Νοσοκομείο για αιμοκάθαρση, δεν μπόρεσε να πάρει το λεωφορείο και έτσι επιστρατεύτηκε όχημα της Περιφέρειας για να τη μεταφέρει.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, όλα όσα βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού, τόσο της Α/θμιας όσο και της Β/θμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν καθώς και κάποια τα οποία βρίσκονται στις περιοχές των Αγίων Δέκα, του Άη Μαθιά, του Σταυρού, των Καστελάνων κλπ, ενώ επίσης, όσοι μαθητές βρίσκονται από αυτές τις περιοχές και δεν μπορούν να προσεγγίσουν την πόλη της Κέρκυρας, δεν θα λάβουν απουσίες.

Επιπλέον χρειάζεται η προσοχή γενικότερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού και η κυκλοφορία να διεξάγεται με ιδιαίτερα προσοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου