ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα: Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΕρημίτηΑύριο αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των κατοίκων κατά της πολεοδομικής μελέτης, της εταιρείας N.C.H.CAPITAL Ιnc για την αξιοποίηση της έκτασης του Στο μεταξύ ο σύλλογος Ερημίτης Πλούς αυτή την εβδομάδα, καταθέτει αναφορά στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου όπου μέσα σε 16 σελίδες, αναπτύσσονται όλες οι σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας της Ε.Ε. αλλά και των διεθνών συμβάσεων, από τα έργα της συγκεκριμένης επένδυσης της NCH Capital. Την Αναφορά θα καταθέσει ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και υπογράφουν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς κ.ά

Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος «Ερημίτης Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Β.Α. Κέρκυρας» με αφορμή τις εξελίξεις, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:
«Προς πείσμα των στημένων χριστουγεννιάτικων δημοσιευμάτων περί ολοκλήρωσης της επένδυσης, προς πείσμα των δανειστών και των μηχανισμών της Ε.Ε. που θέλουν την Ελλάδα αποικία των πολυεθνικών, προς πείσμα των διεθνών και εγχώριων κέντρων πολιτικής και εργολαβικής διαπλοκής, απαντάμε ΟΧΙ : η δημόσια γη και περιουσία της Κέρκυρας, δεν πωλείται. Η τσιμεντοποίηση του οικοσυστήματος, του αιγιαλού και του δάσους του Ερημίτη, θα ακυρωθεί. Τα δύο απ’ τα τρία άμεσα βήματα, μιας οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας ακύρωσης της καταπάτησης του Ερημίτη, ήδη ολοκληρώνονται.

Πρώτον, αυτή την εβδομάδα, κατατίθεται η Αναφορά μας στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Μέσα σε 16 σελίδες, αναπτύσσονται όλες οι σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας της Ε.Ε. αλλά και των διεθνών συμβάσεων, από τα έργα της συγκεκριμένης επένδυσης της NCH Capital. Την Αναφορά θα καταθέσει ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Η ανταπόκριση θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών της Κέρκυρας στο κάλεσμα του Συλλόγου μας για τη συνυπογραφή του κειμένου, είναι ενδεικτική της βούλησης της πλειοψηφίας του κερκυραϊκού λαού.

Δεύτερον, με προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου, ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία Προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Τρίτον, την επόμενη εβδομάδα, θα ολοκληρωθεί και η αντίστοιχη διαδικασία των μηνυτήριων αναφορών.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες του νησιού, σε όλους του θιγόμενους παραγωγικούς φορείς, σε όσους συστρατεύονται με το αίτημα της αδιαπραγμάτευτης προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος, σε όλους όσους έχουν ήδη αγωνιστεί για την ακύρωση των αποκρατικοποιήσεων και το μπάζωμα της Λιμνοθάλασσας Κορισσίων, της λίμνης Κόλλα, της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη, των Αλυκών Λευκίμμης, σε όσους αντιστέκονται στη γερμανοποίηση του Κρατικού Αερολιμένα Κέρκυρας, του λιμανιού, του Ψυχιατρείου και του Castello Mibelli, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε ό,τι υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Να παλέψουμε για την κατάργηση του ΤΑΙΕΠΔ και του νέου Υπερταμείου, να ακυρώσουμε την υφαρπαγή της δημόσιας γης και περιουσίας. Να σώσουμε από τα συμφέροντα των πολυεθνικών, το φυσικό πλούτο του νησιού μας.
Η Κέρκυρα ανήκει στο λαό της.
Οι Υπογράφοντες την Αναφορά.

1. Γαλιατσάτος Θεόδωρος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

2. Νικολούζος Κων/νος. Δήμαρχος Κέρκυρας

3. Πανδή Νικολέτα, Αντιπεριφερειάρχης

4. Μωραΐτης Χρήστος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου

5. Στραβοράβδης Διονύσης, Αντιπεριφερειάρχης

6. Γαλιατσάτος Σπυρίδων, Αντιπεριφερειάρχης

7. Μιχαλάς Αλέξανδρος, Αντιπεριφερειάρχης

8. Τσούκας Διονύσης, Αντιπεριφερειάρχης

9. Φοντάνας Γιάννης, Αντιπεριφερειάρχης

10. Ράλλης Νικόλαος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας

11. Ραιδεστινός Γιώργος, Αντιδήμαρχος

12. Καλούδης Σπυρίδων, Αντιδήμαρχος

13. Μπαλής Άρης, Αντιδήμαρχος

14. Σκούμπουρας Ανδρέας, Αντιδήμαρχος

15. Καλούδης Γιώργος, περιφερειακός σύμβουλος

16. Σαμοίλης Στέφανος, πρώην Βουλευτής ΛΑ.Ε

17. Πελάης Σταμάτης, πρόεδρος συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

18. Ράπτη Μαρίνα, εκπρόσωπος ΕΛΜΕ Κέρκυρας

19. Μαλαχά Ελένη, πρόεδρος ΣΕΠΕ Κέρκυρας

20. Μαυρωνάς Θεόδωρος, πρόεδρος τοπικ. συμβ/λίου Σινιών

21. Κατσαρός Χάρης, πρόεδρος τοπικ. Συμβ/λίου Γιμαρίου

22. Τρύφωνας Αλέξανδρος. πρόεδρος τοπικ. Συμβ/λίου Νησακίου

a. Ραψομανίκης Ευγένιος, πρόεδρος οδοντιατ/κού Συλλόγου Κέρκυρας

23. Άνθης Νικόλαος, πρόεδρος συνεταιρισμού «Οικοζωή»

24. Λάμπρος Ντούσικος, κάτοικος Κέρκυρας

ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου