ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνέπειες πυροτεχνημάτων

Γράφει ο Γιώργος Κ. Καββαδίας, Εκπαιδευτικός – ερευνητής,
ΕΘΝΟΣ – «Επωνύμως», Τετάρτη 11- 1- 2017

Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι τις δηλώσεις μετανοίας που καθιερώθηκαν από τη δικτατορία του Ι. Μεταξά και μέχρι τη μεταπολίτευση τις αποσπούσαν από τους πολιτικούς κρατούμενους οι αρχές ασφαλείας συνήθως με ψυχολογικές πιέσεις και βασανιστήρια. Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -παρά τους λεονταρισμούς «Κανείς δεν θα μας υποδείξει πώς θα διαχειριστούμε τα λεφτά του ελληνικού λαού», «Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν»- άτυπα μα ουσιαστικά υποβάλλει δηλώσεις μετανοίας προς τους δανειστές-ιμπεριαλιστές, όπως η επιστολή-ντροπή του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου. Ακόμη και αυτό το πενιχρό επίδομα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου μόνο ως εφάπαξ παροχές γίνονται αποδεκτές. Το «πυροτέχνημα» για τη «στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας» κατέληξε στον εξευτελισμό και την ενίσχυση της επιτροπείας των δανειστών.

Παράλληλα, η δεύτερη αξιολόγηση όχι μόνο δεν έκλεισε από τις 5 Δεκεμβρίου, όπως διαβεβαίωνε ο πρωθυπουργός, Αυτή η καθυστέρηση ναρκοθετεί το έδαφος για την ένταξη της οικονομίας στο καθεστώς της «ποσοτικής χαλάρωσης», που η συγκυβέρνηση θεωρεί απαραίτητη για την «κανονικότητα» της οικονομίας και την έξοδο στις «αγορές». Ας σημειωθεί ότι τον Φλεβάρη θα πρέπει να πληρωθούν τοκοχρεολύσια ύψους 1,5 δισ. €, τον Απρίλη 1,8 δισ. € και τον Ιούλη 7,4 δισ. €. Αυτό προϋποθέτει ότι μέσα στον Γενάρη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η 2η «αξιολόγηση» και να έχει επιτευχθεί συμφωνία με το ΔΝΤ.

Φανερά η συγκυβέρνηση ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί, ενώ νέα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα ενισχύουν τον μνημονιακό εφιάλτη και πέραν της λήξης του τρίτου Μνημονίου το 2018, προετοιμάζοντας το τέταρτο Μνημόνιο μέσα σε κλίμα εικονικής πόλωσης με τη ΝΔ. Προετοιμάζουν τη νομοθέτηση μέτρων που θα αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις κοινωνικών παροχών, μείωση αφορολόγητου ορίου, ομαδικές απολύσεις, επιχειρησιακές συμβάσεις κ.λπ., ύψους 4,2 - 4,5 δισ. € σε ετήσια βάση.

Το μνημονιακό μπλοκ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, υποταγμένο στους δανειστές, βυθίζει τον λαό μας στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία. Αντίθετος από τον δρόμο της υποταγής και του συμβιβασμού είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Η Ιστορία διδάσκει ότι ο δρόμος του αγώνα, όσο δύσβατος κι αν είναι, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Αγώνας παλλαϊκός για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση. 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου