ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο» - Εκδηλώσεις υπό την αιγίδα της ΠτΔ


Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια. Ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου είναι «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο». Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους 2016 στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και αφορά στον θεμελιωτή του Νεοελληνικού κράτους. Στην Έκθεση παρουσιάζονται χειρόγραφα και έγγραφα, έντυπες εκδόσεις και εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης. Παράλληλα, εκτίθενται ποικίλα τεκμήρια, που έχουν παραχωρηθεί ευγενικά από δημόσιους φορείς και ιδιώτες. Η Βιβλιοθήκη της Βουλής είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί στη μεταφορά όσων εκθεμάτων μπορούν να μεταφερθούν και να εκτεθούν στην Κέρκυρα, μετά την ολοκλήρωσή της στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την πρόταση της Κερκυραϊκής αντιπροσωπίας για εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη του πραγματικού μεγέθους της πολιτικής και ιστορικής δράσης του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.
Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του θεσμού του ΠτΔ, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος ο ΠτΔ  θα παρευρίσκεται κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις αυτές στην Κέρκυρα.
Την Κερκυραϊκή αντιπροσωπία που συνάντησε χθες Πέμπτη τον Πρόεδρο  Παυλόπουλο αποτελούσουν ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο Πρύτανης του Ι.Π. Βασίλης Χρυσικόπουλος, ο πρόεδρος του Τ/Κ του ΤΕΕ, Νίκος Τρίαντος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Unesco Ιονίου Γιώργος Σκλαβούνος και ο επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος δήλωσε επίσης ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του Ιονίου Πανεπιστημίου για ίδρυση Ινστιτούτου Ιωάννη Καποδίστρια.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου