ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκδηλώσεις στην Αττική για την επτανησιακή γαστρονομία


Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας  επιδιώκοντας την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού των νησιών του Ιονίου διοργανώνει εκδηλώσεις στους Δήμους της Αθήνας και του Πειραιά για την επτανησιακή γαστρονομία.  Η πρώτη από αυτές διοργανώνεται στην Αργυρούπολη, στις 12 Μαρτίου στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης» με θέμα:  «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα» – Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση.

Την ξενάγηση στην επτανησιακή κουζίνα για το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης έχουν αναλάβει η executive chef & Παγκόσμιος κριτής γαστρονομίας wacs κα Ευανθία Βοναζούντα, ο πρώην Πρόεδρος ΕΦΕΤ & επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ κος Νικόλαος Κατσαρός, η συγγραφέας, λαογράφος και ερευνήτρια κα  Έφη Γρηγοριάδου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κος Αναστάσιος Μπαλανίκας και  η επιχειρηματίας προώθησης παραδοσιακών προϊόντων κα Όλγα Μανολίτση.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν  η μαντολινάτα και η χορωδία της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά καθώς και τα χορευτικά σύνολα του Ελληνικού Συλλόγου διάσωσης και διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΗΓΕΧΟΡΟΣ».

Παράλληλα θα λειτουργήσουν διαφημιστικά περίπτερα με γεύσεις από τα Επτάνησα,  στα οποία θα δίνεται η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να δοκιμάσουν γεύσεις, ενώ θα προβάλλονται παράλληλα και οι παραδοσιακές ενδυμασίες της κάθε περιοχής ταξιδεύοντας τους επισκέπτες στα γαλάζια νερά του Ιονίου και την λαογραφική παράδοση των νησιών του.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου