ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα: Το Δημοτικό Συμβούλιο για ΑΤ Λευκίμμης, Ανουντσιάτα, ΧΥΤΑ και πρωτογενή τομέαΟι ερωτήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης ξεχώρισαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Απαντώντας σε ερώτηση του Μπ. Χαρλάμπους, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος έχει έλθει σε επαφή με τον καθηγητή Απόστολο Βλησίδη του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου προκειμένου να υπάρξει μελέτη διαχείρισης των απορριμμάτων. Επανέλαβε τις δηλώσεις που έκανε για πρώτη φορά στην ΕΡΤ Κέρκυρας ότι υπάρχουν συζητήσεις με ιδιοκτήτη οικοπέδου για τη χωροθέτηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης αλλά δεν αποκάλυψε που είναι αυτή αφού οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο επίπεδο και δεν επιθυμεί να τις ναρκοθετήσει. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, η μόνη αδειοδοτημένη περιοχή παραμένει το Τεμπλόνι.

ΑΝΟΥΤΣΙΑΤΑ
Θέμα απώλειας της εργολαβίας αντιστήριξης του καμπαναριού της Ανουτσιάτα έθεσε η Μερόπη Υδραίου και μαζί με αυτήν, πίστωση 400 χιλιάδων ευρώ, όταν μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον πρώην Υπ. Πολιτισμού κ. Μπαλτά, ο Δήμος εναντιώθηκε στη συγκεκριμένη μελέτη και έθεσε το έργο υπό την αιγίδα του, αν και όπως τόνισε η κυρία Υδραίου, ως διατηρητέο μνημείο, κανείς δεν μπορεί να καταρτίσει μελέτες πέραν του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο κ. Νικολούζος απάντησε ότι οι παρεμβάσεις δεν υπερέβαιναν τις 16 χιλιάδες ευρώ, ο ανάδοχος είχε δώσει έκπτωση 50% και ο ίδιος εξέφρασε εγγράφως ενστάσεις για τη δυνατότητα υλοποίησής του. Σημείωσε ότι η χρηματοδότηση είναι από τις ΠΔΕ και δεν χάνονται αλλά μεταφέρονται ενώ τόνισε ότι προβλέπονταν η δημιουργία ενός τεράστιου, αντιαισθητικού κλωβού με πασσαλομπήξεις 8 μέτρων, επικίνδυνες για τα γειτονικά κτήρια.

ΑΤ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το σώμα συζήτησε το θέμα της κατάργησης του ΑΤ Λεκίμμης, με εισήγηση του Σταμάτη Πελάη. Το Δημοτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε για τρίτη φορά την ομόφωνη θέση του ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος θα δημιουργήσει πλήθος ζητημάτων ασφάλειας χωρίς στην ουσία να υπάρχει δημοσιονομικό όφελος. Ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Λευκιμμαίων κ. Κουλούρης ζήτησε όχι μόνο να μην υλοποιηθεί η κατάργηση αλλά να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στο νότιο άκρο του νησιού, προκειμένου να μην υπάρξει οικονομική υποβάθμιση της Λευκίμμης. Ήδη υπήρξαν συναντήσεις με την περιφερειακή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ενώ την Παρασκευή, αντιπροσωπεία κατοίκων θα επισκεφτεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ
Ο κ. Βασίλης Αρμενιάκος εισηγήθηκε το θέμα που αφορούσε την πορεία του πρωτογενή τομέα στο νησί μας, ζητώντας μέτρα προστασίας του αγροτικού εισοδήματος, κατάργησης των προωθούμενων ασφαλιστικών αλλαγών και ενίσχυσης των κερκυραίων αγροτών με εδραίωση και επαρκή στελέχωση φορέων όπως το Ινστιτούτο Ελαίας αλλά και γενναία έκπτωση στα τιμολόγια του νερού 50% για κατανάλωση έως 100 κυβικά. Τα αιτήματα των αγροτών ανέπτυξε στο σώμα η Γραμματέας της ΟΑΣΚ κυρία Λευτεριώτη.

Πηγή: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου