ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μπλόκα αγροτών τη Δευτέρα και στην Κέρκυρα


 
Μπλόκα και μηχανοκίνητο συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει οι αγρότες της Κέρκυρας για τη Δευτέρα το πρωί. Ο προγραμματισμός της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Κέρκυρας προβλέπει ότι τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί θα κλείσουν τον κόμβο στα Μοραΐτικα σε συμβολική κατάληψη η οποία θα διαρκέσει μισή ώρα, ενδεχομένως – αν συγκεντρωθούν πολλά άτομα, οι αγρότες από τη βόρεια Κέρκυρα θα κλείσουν την ίδια ώρα τον κόμβο στους Γιατρώνες και στη συνέχεια, από τις 10.00 το πρωί θα ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο όπου είναι το ραντεβού για όλους.

Η πορεία με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί προς το κέντρο της πόλης όπου έχουν αποφασίσει να κάνουν αποκλεισμό του κτηρίου της πρώην Νομαρχίας. δηλώσεις συμπαράστασης έχουν δηλώσει και άλλοι φορείς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Βασίλη Αρμενιάκο θα ζητήσουν συνάντηση με το Δήμαρχο στον οποίο θα θέσουν και δύο τοπικά αιτήματα εκτός των πανελλαδικών. Το πρώτο θα αφορά την κατασκευή και καθαρισμό των αγροτικών δρόμων και το δεύτερο τη μείωση της τιμής του νερού στις αγροτικές καλλιέργειες.
Ο κος Αρμενιάκος διευκρινίζει ότι τα μπλόκα στην Κέρκυρα δεν θα έχουν τόσο αυστηρό χαρακτήρα όπως σε άλλες περιοχές αλλά περισσότερο συμβολικό. Στο συλλαλητήριο της επόμενης μέρας που θα γίνει στην Αθήνα η Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Κέρκυρας θα στείλει μόνο μια αντιπροσωπεία διότι δεν προλαβαίνει να οργανώσει κινητοποίηση.

ert.grΛυκούργος Σκιαδόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου