ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα: Το καρναβάλι στα χωριάΚορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού στην πόλη και στην ύπαιθρο της Κέρκυρας. Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παρέλαση απο το λύκειο των Ελληνίδων με βενετσιάνικα κοστούμια και χορούς εποχής στην πλατεία Ανουντσιάτα ενώ στις 4 το μεσημέρι θα γίνει Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ στο «AMAZE” από την Κερκυραϊκή Μασκαράτα.Η παρέλαση του Λυκείου των ελληνίδων με τα βενετσιάνικα κοστούμια θα επαναληφθεί και στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής και στις 2και μισή θα ξεκινήσει «Η ΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΙΟΡ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ».
Παράδοση 400 ετών συνεχίζουν στους Αυλιώτες με τα καρναβαλικά δρώμενα που ξεκινούν στο χωριό από το πρωί της Καθαρά Δευτέρας και συνεχίζονται με την παρέλαση των αρμάτων έως αργά το απόγευμα.


Στις Αργυράδες γλέντι την Κυριακή, με το παραδοσιακό τραπέζι για ολο το χωριό συνεχίζεται και τη Δευτέρα το καρναβάλι, ακολουθεί η διονυσιακού χαρακτήρα πομπή στις 3.00 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται με γλέντι και τα τοπικά «μουτζουρώματα».


Πάνω από μισό αιώνα ζωής έχουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και στους Βελονάδες. Από τις 3 το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας αρχίζει η πομπή, χαρακτηριστικό του καρναβαλιού των Βελτονάδων η προσφορά τζαλετιών, γινοκουλουρών και άλλων εδεσμάτων από το φούρνο του χωριού.
Με πετεγολέτσα, χορό και τα παραδοσιακά μουτζουρώματα θα γιορτάσουν το καρναβάλι στον Αη Μαθιά, με τη συμμετοχή του χορευτικού, της θεατρικής ομάδας, του ΟΦΑΜ και της Φιλαρμονικής. Και στον Αη Μαθιά συνιθίζονται τα μουτζουρώματα.
Οι βασικές εκδηλώσεις του Καρουσαδίτικου καρναβαλιού θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και χαρακτηρίζονται από το κέφι και τα εντυπωσιακά άρματα καθώς και το ιδιαίτερο χιούμορ. Η πομπή ξεκινά στις 5.30 το απόγευμα και φέτος στην παρέλαση θα συμμετέχουν 7 άρματα.
Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία τις Νυμφές. Η παρέλαση θα περάσει και απο την Αχαράβη και θα καταλήξει στο κέντρο των Νυμφών όπου θα γίνει παραδοσιακό γλέντι. Εκεί έχουν προγραμματίσει τα δικά τους κουτσομπολιά ενώ θα αναβιώσουν και το έθιμο του χορού των παπαδων.

Πηγή: ert.gr, Μαρία Παγκράτη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου