ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα: ΕκδηλώσειςΗ Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας διοργανώνει διάλεξη με θέμα:
«Το Αστεροσκοπείο της Κέρκυρας (1924-1940)» με ομιλητή το μαθηματικό Γιώργο Ζούμπο. Η διάλεξη θα δοθεί σήμερα στις 21:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών διοργανώνει ομιλία της αρχαιολόγου, επίτιμης διευθύντριας αρχαιοτήτων, κ. Κατερίνας Κάντα-Κίτσου, με θέμα: Πτυχές της κοινωνίας στην αρχαία Κέρκυρα που θα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 20.00 με προβολή εικόνων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Σολωμού

Το σωματείο ατόμων με προβλήματα όρασης νομού ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΔΙΑΒΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ». Έδρα Κέρκυρα. Διοργανώνει σεμινάρια γραφής και ανάγνωσης BRAILLE, διάρκειας 52 ωρών. Τα μαθήματα απευθύνονται σε Μαθητές, Φοιτητές, Εκπαιδευτικούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς κ.α. Η Έναρξη μαθημάτων είναι στις 27 Μαρτίου 2017.

Ο φορέας κορφιάτικης έκφρασης διοργανώνει την Τετάρτη στις 8 στην αίθουσα του Κερκυραικού Γυμναστικού Συλλόγου εκδήλωση με θέμα: “Καρναβάλι του χωριού και τση πόλης”.
Συνεχιζονται έως τις αρχές Μαρτίου οι παραστάσεις με το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου Αγγέλα από την Κερκυραική Σκηνή στο δημοτικό θέατρο σε σκηνοθεσία Νότας Δαρμανή. Οι νέες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 21,22,23,24 Φεβρουαρίου και 1,2,3,4,5,6 Μαρτίου.

Η Κέρκυρα μετέχει στους Μαραθώνιους ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία 2017 στις 18 Μαρτίου με τη μετάφραση στα Γαλλικά του βιβλίου του Ντίνου Θεοτόκη «Η τιμή και το Χρήμα”.Σύμφωνα με τον θεσμό, τη συγκεκριμένη ημέρα, την ίδια ώρα, σε διάφορες πόλεις, ομάδες γαλλόφωνων ή φίλων της γαλλικής γλώσσας διαβάζουν έργα γαλλόφωνων συγγραφέων ή μεταφράσεις στα γαλλικά έργα Ελλήνων συγγραφέων.

Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στην <<ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ>> στα Ιωάννινα η έκθεση χαρακτικής και ζωγραφικής έξι σύγχρονων εικαστικών δημιουργών με θέμα το ΤΟΠΙΟ, πεδίο και περιβάλλον έκφρασης των αναζητήσεών τους σχετικά με τις φανερές και μη πλευρές του, τις μορφές και όψεις μίας ιδιαίτερης ψυχογραφίας, ενός κόσμου πολύπτυχου και πολυδιάστατου, προαιώνιου και παρόντα, σταθερού και μεταβαλλόμενου, παλλόμενου, ακίνητου. Θα συμμετέχουν οι κερκυραίοι καλλιτέχνες ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΓΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΝΑΚΗ, ΔΩΡΑ ΚΕΝΤΑΡΧΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΛΥΒΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΝΑΣ.

Πηγή: ert.gr, Μαρία Παγκράτη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου