ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΡΤ Κέρκυρας και Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Εθνική Πινακοθήκη!


"Το Ραδιόφωνο στο Μουσείο": Εκπομπή ζωντανά από το παράρτημα Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
 
Το ραδιόφωνο στο μουσείο, ήταν το θέμα της ζωντανής εκπομπής που μετέδωσε η ΕΡΤ Κέρκυρας μέσα από το χώρο του παραρτήματος Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης, σε συνεργασία με το τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η εκπομπή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ραδιοφώνου.
Από την εκπομπή «Το Ραδιόφωνο στο Μουσείο», στο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα


Στο βίντεο μιλούν η Μαρίνα Παπασωτηρίου (Επικεφαλής παραρτήματος Κέρκυρας Εθνικής Πινακοθήκης) και η Αγγελική Κοσμά (Τμήμα Μουσειολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου)Ένα ραδιοφωνικό στούντιο μέσα σε ένα μουσείο. Κονσόλες και μικρόφωνα περιτριγυρισμένα από πίνακες και εκθέματα ανυπολόγιστης αξίας.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, ο ραδιοφωνικός σταθμός Κέρκυρας της ΕΡΤ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ραδιοφώνου, μετέδωσε ειδικό αφιέρωμα ζωντανά μέσα από το χώρο του παραρτήματος Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης σε συνεργασία με την ομάδα Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα «το Ραδιόφωνο στο Μουσείο».

Άνθρωποι του ραδιοφώνου, του μουσείου, παιδιά και ακροατές, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν μια εκπομπή γεμάτη γνώση, διασκέδαση και μουσική, με στόχο να προβληθεί η δύναμη του ραδιοφώνου και ο πολιτιστικός του ρόλος μέσω της συνεργασίας του με τα μουσεία.

Μικροί μαθητές δημοτικού παρουσίασαν ζωντανά ένα θεατρικό παιχνίδι… on air ενώ ραδιοφωνικές ομάδες γυμνασίων της Κέρκυρας μίλησαν για τη σχέση τους με το ραδιόφωνο.

ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου