ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Γίνονται ματς παιδιών 10-12 ετών χωρίς γιατρό
Από τον περασμένο Νοέμβριο διεξάγονται στα τοπικά γήπεδα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου  τζούνιορ – προτζούνιορ με τη συμμετοχή 16 σωματείων και όπως κατήγγειλαν γονείς στην ΕΠΣΚ, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι αγώνες διεξάγονται χωρίς την παρουσία γιατρού.
Αυτός εξάλλου ήταν ο λόγος για τον οποίο η Ένωση εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση επισημαίνοντας  «την σοβαρότατη και πρωταρχική ευθύνη των διοργανωτών των αγώνων  να μεριμνούν  για την παρουσία γιατρού». Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται και το γεγονός ότι «τα έξοδα γιατρού καλύπτονται από την ΕΠΣΚ». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά, που αγωνίζονται στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα είναι ηλικίας 10 και 12 ετών και είναι απορίας άξιον «Πως τόσο καιρό διεξάγονται αγώνες χωρίς κανένα έλεγχο και γιατί μετά τις καταγγελίες δεν έχει προκύψει καμία πειθαρχική ποινή, όπως προβλέπεται στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων. Κυρίως για να αναδειχτεί η σοβαρότητα της αμέλειας και να ξεχωρίσουν οι ανεύθυνοι από τους υπεύθυνους». Όπως είχε αναδείξει η «Κ.Σ.» σε παλαιότερο ρεπορτάζ σχετικά με τον τζίρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Κέρκυρα, οι οικογένειες καταβάλλουν σημαντικά ποσά (συνδρομή, ιματισμός, αθλητικό υλικό, μεταφορικά κλπ) για να αθλούνται τα παιδιά τους σε Ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ
Η ΕΠΣΚ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: «Παρουσία γιατρού σε αγώνες των διοργανώσεων Τζούνιορς-προτζούνιορς». Με αυτήν απευθύνεται στα σωματεία, που διοργανώνουν τα ματς, στα οποία παίζουν παιδιά ηλικίας 10 – 12 ετών. Η ανακοίνωση αναφέρει:  «Σας επισημαίνουμε ότι έχετε αναλάβει την ευθύνη οργάνωσης του πρωταθλήματος τζούνιορς – προτζούνιορς, τα οποία διεξάγονται σε διάφορα γήπεδα της Κέρκυρας. Έχετε, επίσης, την σοβαρότατη και πρωταρχική ευθύνη να μεριμνήσετε για την παρουσία γιατρού σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης τα έξοδα του γιατρού καλύπτονται από της Ε.Π.Σ Κέρκυρας και θα καταβληθούν με την κατάθεση της προβλεπόμενης απόδειξης, από κάθε σωματείο που αναλαμβάνει τη διοργάνωση των αγώνων. Σε περίπτωση απουσίας γιατρού δε θα διεξάγεται κανένας αγώνας. Σε περίπτωση που διεξαχθεί αγώνας η ευθύνη για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών ανήκει στο σωματείο τους, στο οποίο θα επιρριφτούν και οι ευθύνες για οτιδήποτε συμβεί. Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των προαναφερόμενων».

Η πρόσφατη περίπτωση της Ολυμπιάδας
Ως γνωστό η απουσία γιατρού στον  τοπικό  προημιτελικό αγώνα κυπέλλου  των «μεγάλων», είχε σαν συνέπεια να μη διεξαχθεί το ματς Ολυμπιάδας – Οδυσσέα Αυλιωτών στο γήπεδο Καρουσάδων (21/12/16)  και να κατακυρωθεί με 0-3 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ποια σωματεία μετέχουν στις διοργανώσεις  τζούνιορ - προτζούνιορ
Οδυσσέας Αυλιωτών, Θιναλιακός/ΓΕΘ, Αστέρας Λιαπάδων, Δίας Κασσιώπης, Αετός Αγ. Αθανασίου, Θύελλα/Όλυμπος, ΑΟΚ Κασσιώπη, ΑΓΣ Ορφέας, ΠΑΣ Μάγια, CORFU FC, Κοντόκαλι, Αστέρας Πετριτή, ΑΕ Λευκίμμης, Κρόνος, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, ΟΦΑΜ, Αστέρας Μωραϊτίκων. Να σημειωθεί ότι η ΕΠΣΚ ενημέρωσε ότι το πρόβλημα ήταν ευκαιριακό, περιορισμένο και δεν αφορά όλα τα σωματεία.

Πηγή: kerkyrasimera.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου