ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σαν σήμερα το 1957 πρωτοακούστηκε: «Εδώ Κέρκυρα. Ραδιοφωνικός Σταθμός Βορειοδυτικής Ελλάδας»!Συμπληρώνονται σήμερα 62 χρόνια από την ίδρυση της ΕΡΤ Κέρκυρας. Ήταν 28η Μαρτίου του 1957, όταν για πρώτη φορά ακούστηκε στα ερτζιανά κύματα η εκφώνηση «Εδώ Κέρκυρα. Ραδιοφωνικός Σταθμός Βορειοδυτικής Ελλάδας»!
Ήταν η πρώτη εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, που εξέπεμψε στους 1008 χιλιόκυκλους από τον πομπό των μεσαίων κυμάτων ισχύος 50KW.
Ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει το πρωί της 28ης Μαρτίου με πρώτο εκφωνητή το Γιώργο Κάρτερ, ο οποίος καταγόταν από την Κέρκυρα και είχε έρθει από την κεντρική υπηρεσία του ΕΙΡ προκειμένου να οργανώσει το πρόγραμμα του νέου τοπικού σταθμού.

Το κτίριο του σταθμού είχε ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 1953 ενώ το 1955 μεταφέρθηκαν τα υλικά για να συναρμολογηθεί ο ισχυρός πομπός που προηγουμένως είχε τοποθετηθεί σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ και εξέπεμπε το πρόγραμμα του Voice of America.

Εκατοντάδες προσωπικότητες από την κερκυραϊκή και ελληνική πολιτική, κοινωνική και αθλητική σκηνή έχουν περάσει από τα στούντιο του σταθμού. Η ΕΡΑ Κέρκυρας κάλυψε και καλύπτει με συνέπεια 6 δεκαετιών τα γεγονότα αλλά και την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας, ενώ στη νέα εποχή της με τη δημιουργία τηλεοπτικού στούντιο, τηλεοπτικής μονάδας αλλά και νέου ραδιοθαλάμου ηχογραφήσεων, έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε όλο το φάσμα των αντικειμένων της ΕΡΤ (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, τεχνική υποστήριξη, αρχείο, εξωτερικές μεταδόσεις, αθλητικές μεταδόσεις κ.α.) με 10ωρό καθημερινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα και κάλυψη της ειδησεογραφίας του νησιού στα κεντρικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Στοιχεία από ρεπορτάζ της ert.gr στις 28/3/2017