ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με επιτυχία το 20ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων ΒΙΝΤΕΟ

Με επιτυχία το 20ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων
Εννιακόσιοι και πλέον χορευτές με δεκάδες μουσικούς παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας στη μαζικότερη ίσως πολιτιστική εκδήλωση του νησιού. Σε ένα κατάμεστο δημοτικό θέατρο, πάνω από 2.500 θεατές παρακολούθησαν τις παραστάσεις του διημέρου, σε μια πανδαισία χρωμάτων (παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα..) ήχων...
(λαϊκές μουσικές) και κινήσεων (χοροί από το πλούσιο «θησαυροφυλάκιο» της Λαϊκής μας παράδοσης, διεξήχθη το «20ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας» στις 24 & 25 Μάρτη κορυφώνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου.
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο από το Σύλλογο "Λαοδάμας" σε συνεργασία με το Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Στο τέλος της εκδήλωσης τις απονομές των διπλωμάτων έκανε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος και η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή. 
Ποιοι έλαβαν μέρος
Τα χορευτικά που έλαβαν μέρος ήταν από από Αγ Ματθαίο, Αρίλλα, Αυλιώτες, Βουνιατάδες, Βελονάδες, Γιαννάδες, Καβαλλούρι, Καρουσάδες, Καστελλάνους, Κ Γαρούνα, «Σπ Σαμάρας» Κορακιάνας, Κασσιόπη, Κρήνη, Μωραϊτικα, Μπενίτσες, Νυμφές, Πετριτή, Πέλεκα,Περιβόλι, Πλάτωνα, Περίθεια, Σινιές, Στρογγυλή, Λευκίμμη (Φαέθων), Χλωμό, η Ευξ. Λέσχη Ποντίων, ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας, ο Ηρακλής, ο Σύλλογος γυναικών Σκάλας Κεφαλονιάς «η Πηνελόπη» και φυσικά ο Λαοδάμας σαν διοργανωτής.
«..Η Κέρκυρα χορεύει, και με αυτόν τον τρόπο τιμά τον αγώνα των ηρώων του 21. Τον τιμά με τον καλύτερο τρόπο, με χορούς και τραγούδια δημιούργημα του ίδιου του λαού, μέσα από τον αγώνα του για επιβίωση, μέσα από τις κοινωνικές του στιγμές, της χαράς ή της λύπης» τόνισε η κα Μαριλένα Κάντα, χοροδιδάσκαλος στον Λαοδάμαντα.
Ενώ ο γραμματέας του συλλόγου κος Πέρρος ευχαρίστησε τους παράγοντες που συνέβαλλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ: «Να ευχαριστήσουμε την ΠΕ Κέρκυρας για τη συμβολή της στην διοργάνωση , μικρή αλλά σημαντική , τους δημοτικούς υπαλλήλους Θεάτρου που υπερέβαλλαν εαυτόν και στο δύσκολο διήμερο αλλά και στην τριήμερη προετοιμασία, ιδιαίτερα το πολιτιστικό γραφείο του Δήμου και τον προϊστάμενο Φ. Σκούρτη που ήταν κοντά μας. Τον Τρούσα Νίκο που είχε την επιμέλεια στον ήχο και στα ψηφιακά δίνοντας ένα άλλο χρώμα στην ροή της διοργάνωσης ανεβάζοντας την ακόμη ψηλότερα ποιοτικά. Και φυσικά όλους τους παράγοντες των σωματείων (διοικητικά στελέχη, δασκάλους , εφόρους ) για την συνεργασία τους και την συμπαράσταση τους στα προβλήματα που –αναμενόμενο- προέκυπταν και συνέβαλλαν στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης κάθε φορά. Αυτό το πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης ήταν θεμελιακό στην πετυχημένη αυτή διοργάνωση»
Αξιομνημόνευτη η εξαιρετική παρουσία των χορευτικών συγκροτημάτων της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Περιβολίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριτή που εκπροσώπησαν επάξια της ΔΕ Κορισσίων. Δείτε σχετικό
VIDEO


Πηγή: Στοιχεία από το ρεπορτάζ των: enimerosi.com και kerkyrasimera.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου