ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Ζάκυνθος τιμά τον Σπύρο Αλ. Καββαδία - Τιμητική εκδήλωση 2 Απρίλη


Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από τη γέννηση και 15 χρόνια από τον θάνατο του Σπύρου Αλ. Καββαδία, ενός σπουδαίου Αργυραδίτη που αφιέρωσε τη ζωή του στη φιλολογία και τη λαογραφία και μελέτησε όσο λίγοι το έργο και τη ζωή του εθνικού μας ποιητή Δ. Σολωμού. Μια εξέχουσα μορφή των επτανησιακών και ελληνικών γραμμάτων έζησε για πολλά χρόνια μέχρι τον θάνατό του στη Ζάκυνθο που αγάπησε και εκεί δημιούργησε την οικογένειά του.

Οι Ζακυνθινοί αγάπησαν τον Σπ. Καββαδία για τον χαρακτήρα και την προσφορά του. Και δεν τον ξέχασαν. Τιμούν τη μνήμη του. Ειδικότερα η «Λέσχη ο Ζάκυνθος» διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Δρα Φιλολογίας, σολωμιστή και συγγραφέα Σπύρο Αλ. Καββαδία (1937 – 2002) . Θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη «ο Ζάκυνθος» την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 20:00.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο 80 χρόνων από τη γέννηση του Σπύρου Αλ. Καββαδία, 30 από την έκδοση της διδακτορικής του διατριβής και 15 από το θάνατό του.

Πρόγραμμα:

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Λέσχης «ο Ζάκυνθος»
Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:
Διονύσης Σέρρας, Φιλόλογος – Λογοτέχνης: «Ο ‘παρών’ και σήμερα Σπύρος Καββαδίας»
Νίκος Κακολύρης, Μαθηματικός: «…Αναζητώντας ‘υπερβατικές’ διεξόδους εντός του Γλωσσικού φαινομένου, για την κατάκτηση μιας γνήσιας απελευθέρωσης από τα ‘καθεστώτα λόγου’, εκείνα που καθηλώνουν στο επίπεδο του τετριμμένου την εννοιολογική διαχείριση, την επικοινωνία και τις ‘αντιλήψεις’ επί του κάλλους»
Λιλιάννα Ιω. Βίτσου, Φιλόλογος: «Οι δύο αυτοτελείς εκδόσεις του Σπύρου Καββαδία για τον Διονύσιο Σολωμό και τον Ανδρέα Κάλβο»

Διονύσης Φλεμοτόμος, Ποιητής – Λογοτέχνης: «Η συμβολή του Σπύρου Καββαδία στη μελέτη του λαϊκού θεάτρου της Ζακύνθου»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου