ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας - Διευκολυντική στάση εργασίας Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μάρτη


Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους καθηγητές σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΚΕΔΔΥ Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μάρτη, γιατί εκτός των άλλων μεθοδεύεται η κατάργηση της ειδικής αγωγής και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση για τα σεμινάρια επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή

Σύμφωνα με το άρθρο 48 του ν. 4415/2016, από το Σεπτέμβρη του 2016, το Υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους συναδέλφους εκπαιδευτικούς με πλεόνασμα ωρών και χωρίς κανένα προσόν στην Ειδική Αγωγή, να συμπληρώνουν διδακτικό ωράριο σε δομές ειδικής αγωγής με δυνατότητα επιμόρφωσης μόλις ελάχιστων ωρών. Την ευθύνη και το συντονισμό της επιμόρφωσης έχει το ΙΕΠ και στην υλοποίησή της συμμετέχουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και στελέχη των ΚΕΔΔΥ. Η επιμόρφωση διεξάγεται σε επίπεδο νομού, διά ζώσης και εξ αποστάσεως, αξιοποιείται υλικό από προηγούμενες επιμορφωτικές δράσεις και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική. Στην Κέρκυρα το σεμινάριο αυτό θα γίνει την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μάρτη στα γραφεία του ΚΕΔΔΥ.
Η τακτική του υπουργείου μέχρι τώρα, η οποία στηρίζεται στην εξοικονόμηση προσωπικού και στη δημιουργία πλεονασμάτων, «εξαναγκάζει» συναδέλφους να μετατρέπονται σε εκπαιδευτικούς «παντός καιρού», που μετακινούνται από την γενική στην ειδική αγωγή και το αντίστροφο με «πασπάλισματα» επιμόρφωσης, σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο και δύσκολο τομέα, αυτόν της ειδικής αγωγής. Έτσι το υπουργείο ακυρώνει την επιστημονική επάρκεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, οι οποίοι παρέχουν εξειδικευμένη στήριξη σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (άρθρο 20, ω. 3699/2008). Οι συνάδελφοι μας αυτοί, για χρόνια καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες και οργανικές θέσεις, και ιδιαίτερα στα Ειδικά Σχολεία αποτελούν το 90% της δυναμικότητας των μονάδων αυτών.
Η απαξίωση με την οποία το Υπουργείο αντιμετωπίζει την ειδική αγωγή αποτυπώνεται σε ρυθμίσεις, οι οποίες επί της ουσίας διαλύουν την ειδική αγωγή (τροπολογία για τα τμήματα ένταξης, τον αριθμό μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα, μη ίδρυση τμημάτων ένταξης, κ.ά.). Στην Κέρκυρα δε, η απαξίωση αυτή συνοδεύεται και από την κακή κτηριακή υποδομή των δύο ειδικών σχολείων της Β/θμιας.

ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χάνουν το δικαίωμά τους για ίσες ευκαιρίες κατά την εκπαιδευτική διαδικασία όπως περιγράφεται στο άρθρο 1, παρ 1 του ν. 3699/2008-ΦΕΚ199΄/2.10.2008: «Η πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες παρέχοντας στο μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό σε μόνιμη προγραμματισμένη βάση». Ακυρώνεται έτσι η επιστημονική επάρκεια των εκπαιδευτικών ΕΑΕ.
 Οι δραματικές αλλαγές στην ειδική αγωγή προετοιμάζουν το έδαφος για τις αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, γενικής και ειδικής αγωγής. Αφενός, με τροπολογία σε σχέδιο του Υπ. Οικονομικών στο όνομα των δημοσιονομικών αναγκών τονίζεται ότι δεν θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ότι θα υπάρξουν περικοπές στις προσλήψεις στο Δημόσιο ( αναπληρωτές). Αφετέρου, με τις προτεινόμενες αλλαγές οδηγούμαστε στην απώλεια του γνωστικού και επιστημονικού αντικειμένου μας και μετατρεπόμαστε σε εκπαιδευτικούς «λάστιχο».
Η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει την εσωτερική διάσπαση στον κλάδο  μένοντας αλώβητη η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Είναι αναγκαίο όλοι οι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, της Γενικής και της Ειδικής, των Γυμνασίων, των ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ, οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων, παλιοί και νέοι να συγκροτήσουμε τον αγώνα μας για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Διεκδικούμε:
·         Ουσιαστική στήριξη της Ειδικής αγωγής
·         Μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή
·         Καμία τοποθέτηση χωρίς τυπικά προσόντα και απόσυρση της εγκυκλίου και του ν. 4415/2016
·         Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η εγκύκλιος για ίδρυση και λειτουργία τμημάτων ένταξης-
·         Τμήματα ένταξης σε κάθε σχολείο-τα τμήματα ένταξης να λειτουργούν ανεξάρτητα.
Καμιά ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην ειδική αγωγή
·         Να αποσυρθεί η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών για περιορισμό προσλήψεων και πάγωμα διορισμών

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει  διευκολυντική στάση εργασίας Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μάρτη από τις 8.00π.μ έως τις 11.00π.μ  και καλεί τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετάσχουν στη στάση και να βρίσκονται για διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΚΕΔΔΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου