ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Προσδοκίες για 3,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες το 2017
ΣΕΤΕ: Στα 28 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις φέτος στην Ελλάδα

Της Στεφανίας Σούκη

Οι Γερμανοί ψηφίζουν Ελλάδα φέτος και ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών στα 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος, σε σχέση με την αύξηση του 12% σχεδόν του 2016 και τα 3,14 εκατ. τουρίστες της περυσινής χρονιάς.

Τα νούμερα που έρχονται από τη διεθνή τουριστική έκθεση της ΙΤΒ, η οποία άνοιξε χθες τις πύλες της στο Βερολίνο, είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά για την Ελλάδα με τον γερμανικό τουριστικό κολοσσό της TUI, πού ούτως ή άλλως διακινεί το μεγαλύτερο αριθμό Γερμανών τουριστών στη χώρα μας, να παραπέμπει σε μία αύξηση της ζήτησης σε ποσοστό 32% σε σχέση με πέρυσι, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για τους Γερμανούς φέτος.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε χθές η εταιρεία στο Βερολίνο, πρώτος ελληνικός προορισμός ως προς την αύξηση των προκρατήσεων για τη φετινή χρονιά είναι η Κώς με αύξηση 62% για το φετινό καλοκαίρι σε σύγκριση με το ιδιαίτερα δύσκολο (λόγω προσφυγικού) για το νησί καλοκαίρι του 2015 και ακολουθεί η Πελοπόννησος με αύξηση 53% , η Ρόδος με ένα +40%, η Χαλκιδική με αύξηση 34%, η Κρήτη με άνοδο των προκρατήσεων σε ποσοστό 16% για φέτος το καλοκαίρι και η Κέρκυρα με ένα+14%. Η εταιρεία έχει αυξήσει σημαντικά και το χαρτοφυλάκιο των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων στη χώρα μας στα 834 συνολικά για το καλοκαίρι του 2017, έναντι 770 της περυσινής χρονιάς και των 452 ξενοδοχείων του 2015. Τα περισσότερα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο χαρτοφυλάκιο των συνεργαζόμενων για τον όμιλο φέτος ήταν σε Κρήτη, η οποία βρίσκεται πρώτη στη λίστα, Ρόδο, Κώ και Κέρκυρα. Επιπλέον, ο όμιλος προσθεσε φέτος παραπάνω από 35.000 αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα, κυρίως σε Χαλκιδική, Κρήτη και Πελοπόννησο που είχαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις φέτος.

Εκτός της TUI, με βάση τις επίσημες δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας DRV, κ. Norbert Fiebig, στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου, η αύξηση που καταγράφεται στα τουριστικά πακέτα από τη Γερμανία προς την Ελλάδα για το 2017 φθάνει μέχρι και το 70% σε σχέση με το 2016 ανάλογα με τον προορισμό. Με βάση τα στοιχεία της DRV, η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στους προορισμούς με τις περισσότερες πωλήσεις, μαζί με τη Βουλγαρία και την Κροατία. Ενας από τους βασικούς λόγους για την «έκρηξη» των προκρατήσεων (early bookings) ήταν και η περυσινή εμπειρία των Γερμανών, οι οποίοι έσπευσαν φέτος να κάνουν νωρίτερα τις κρατήσεις τους για το καλοκαίρι του 2017, ακόμη και από το Νοέμβριο του 2016: Πέρυσι, η αβεβαιότητα σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος ή η Τυνησία έστρεψε αρκετούς Γερμανούς σε άλλους πιο «σίγουρους» προορισμούς της Μεσογείου (με μεγάλη κερδισμένη την Ισπανία), οι οποίοι ωστόσο είχαν εξαντλήσει την προσφορά τους κατά την υψηλή περίοδο, με αποτέλεσμα αρκετοί Γερμανοί να μεταθέσουν την περίοδο της καλοκαιρινής τους άδειας το Σεπτέμβριο.
Aπό την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε χθές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κορυφαίων tour operators, μεταξύ των οποίων η TUI και η Thomas Cook, και τα μέχρι στιγμής που στοιχεία που παρουσιάστηκαν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ένωσης, αναφέροντας ότι η ζήτηση για την Ελλάδα το 2017 είναι αυξημένη κατά 30%- 70%, ανάλογα με τον προορισμό.

Επισημαίνεται εδώ ότι η κ. Κουντουρά συμμετείχε στη συνάντηση υπουργών Στρογγυλής Τραπέζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες του Δρόμου του Μεταξιού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO.

Η υπουργός προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, τον ερχόμενο Απρίλιο, το πρώτο διεθνές workshop στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για το πρόγραμμα «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού», με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Πηγή: newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου