ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελίες για οσμή σκανδάλου στην προκήρυξη πρόσληψης 4 δικηγόρων στο δήμο ΚέρκυραςΣτις 29/6/2016, με απόφαση του δημάρχου Κέρκυρας Κωνσταντίνου Νικολούζου, προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 4 δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής και καλούσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη 28/7.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, για την επιλογή και πρόσληψη θα λαμβάνονταν υπόψη η προσωπικότητα του υποψηφίου, η επιστημονική του κατάρτιση, η εξειδίκευσή του στο αντικείμενο της απασχόλησης, η επαγγελματική του πείρα, η επάρκεια, η γνώση ξένων γλωσσών και συνεκτιμάται η οικογενειακή του κατάσταση και η πρόβλεψη της εξέλιξής του. Οι συντελεστές βαρύτητας των ανωτέρω κριτηρίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου καθορίστηκαν ως εξής:
- Προσωπικότητα 10
- Επιστημονική Κατάρτιση 25
- Εξειδίκευση στο αντικείμενο της απασχόλησης 20
- Επαγγελματική πείρα 15
- Επαγγελματική επάρκεια 15
- Γνώση ξένων γλωσσών 5
- Οικογενειακή κατάσταση 5
- Πρόβλεψη για δυνατότητα εξέλιξης 5

Η επιλογή σύμφωνα με την προκήρυξη θα γινόταν από πενταμελή Επιτροπή, αποτελούμενη από: Ένα μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τρεις δικηγόρους, και έναν εκπρόσωπο του Δήμου Κέρκυρας.

Ως εδώ όλα καλά. Σύμφωνα με καταγγελίες, τα προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 (7 μήνες μετά!!) με συγκεκριμένα αποτελέσματα και τελείως ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση, αποφασίστηκε η αναβαθμολόγηση των αποτελεσμάτων.

Και ενώ σύμφωνα με τον νόμο η αναβαθμολόγηση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 30 ημερών, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει υπάρξει καμιά ανακοίνωση με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρονται σε ενδεχόμενο σκάνδαλο.

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες νομικών κύκλων του νησιού στο altercorfu.com και που κάνουν λόγο για οσμή σκανδάλου, στην αναβαθμολόγηση άλλαξαν τα αποτελέσματα ενώ συνέβη και το παράδοξο (άλλα και παράνομο) της διαρροής αποτελεσμάτων. Μάλιστα σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του altercorfu.com τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν επίσημες καταγγελίες για το θέμα στα αρμοδία όργανα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
1.Γιατί 8 μήνες μετά την προκήρυξη, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία;
2.Ποιοι λόγοι επέβαλαν την αναβαθμολόγηση των υποψηφίων;
3.Κάτω από ποιες συνθήκες διέρρευσαν τα αποτελέσματα τόσο της αρχικής βαθμολογίας όσο και της αναβαθμολόγησης;
4.Για ποιον λόγο δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αποτελέσματα;
5.Ποια είναι η θέση του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας;

Το θέμα θα έχει και συνεχεία, αφού νομικοί κύκλοι της Κέρκυρας δηλώνουν ξεκάθαρα πως θα το τραβήξουν στα άκρα, ενώ η διάθεση τους για αξιοποίηση όλων των μέσων που τους προσφέρει ο νόμος, φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις τους.

Δείτε την σχετική προκήρυξη:Πηγή:altercorfu.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου