ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε. από τον Σόιμπλε: Ζητά «διακυβέρνηση πολλών ταχυτήτων»
Λίγες ώρες πριν την πανηγυρική Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στη Ρώμη για τα 60χρονα από την ίδρυση της Ένωσης (τότε ΕΚΑΧ), ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έριξε «μολότοφ», επιμένοντας στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.

Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε πλέον υπέρ μιας πιο χαλαρής «διακυβέρνησης πολλών ταχυτήτων» στην Ε.Ε., όπως δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times.

«Η ιδέα της ομοσπονδίας δεν έχει τελειώσει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να πραγματωθεί», σημείωσε ο Σόιμπλε στις δηλώσεις του στους FT, αναγνωρίζοντας ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της σε ό,τι αφορά τη στενότερη ολοκλήρωσή της.

«Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε (...) τις διακυβερνητικές μας μεθόδους. Η δεύτερη καλύτερη επιλογή είναι πάντοτε καλύτερη από το τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Σόιμπλε απάντησε εμμέσως, αλλά με σκληρό τρόπο στον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είχε μιλήσει για περισσότερες επενδύσεις και λιγότερη λιτότητα στην Ένωση, κόντρα στο δόγμα Μέρκελ-Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέρριψε κάθε ενδεχόμενο η Γερμανία να αντιδράσει στις λαϊκιστικές επιθέσεις εναντίον της Ε.Ε. αυξάνοντας τις συνεισφορές της στους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς, εξηγώντας ότι «πρέπει να μιλάμε για τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Πρώτον, χρειάζεται να επιτυγχάνονται περισσότερα με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό της Ε.Ε.».

Πηγή:topontiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου