ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συντονισμός και κινητοποιήσεις Δασκάλων - Καθηγητών στην ΚέρκυραΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Το τέλος της εργασίας


Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με την υπογραφή του 3ου μνημονίου εφαρμόζει   την  πολιτική που ακολούθησαν  όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αποδεχόμενη  τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ που οδηγούν στην τακτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών στα σχολεία για μια ακόμη χρονιά. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα τα τελευταία δύο χρόνια «ευαγγελίζονταν» 20.000 διορισμούς από τη μια, ενώ ο Υπουργός την ίδια στιγμή προσυπέγραφε την προτεινόμενη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία εκτός από το γεγονός ότι μπαίνουν οι διορισμοί στο «ψυγείο» επ’αόριστον, προαναγγέλλονται και περικοπές στους αναπληρωτές . Για αυτό η κυβέρνηση αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά, τσάκισε τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.   Με μεθοδεύσεις ( κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, 2πλές,3πλές αναθέσεις, κατάργηση  εργαστηρίων, αύξηση των μαθητών με μαθησιακές στο τμήμα) μέχρι τώρα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων αναπληρωτών, βρέθηκαν εκτός  σχολείου.

Η κατάσταση μάλιστα επιδεινώνεται, γιατί με βάση τις τελευταίες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, με την ενοποίηση κλάδων και τη μείωση ωρών μαθημάτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την ενοποίηση ειδικοτήτων ακόμα μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων μας, αναπληρωτών,  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση καλύπτοντας πάγιες ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία!  Την ίδια στιγμή δημιουργεί τεχνηέντως πλεονάζον προσωπικό. Με τροπολογία- προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών αναφέρεται:
  « … Η προτεινόμενη ρύθμιση καθίσταται αναγκαία ενόψει: α) Των ισχυόντων και για τα σχολικά έτη 2017–2018 και 2018-2019 περιορισμών διορισμών/προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι υπαγορεύονται και κατά την περίοδο αυτή από εξαιρετικά σοβαρούς και επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους. β) Του απολύτως επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν ομαλά και απρόσκοπτα οι σχολικές μονάδες, με την έναρξη του σχολικού έτους και χωρίς καμία καθυστέρηση. Τονίζεται ότι για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και την έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, τα διαθέσιμα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά, διότι οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρώνονται, κατά το δυνατόν, πριν την έναρξη των μαθημάτων. γ) Της αναγκαίας προσαρμογής/διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ιδιαιτερότητες της ειδικής διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και των τυχόν ενστάσεων των υποψήφιων για πρόσληψη.  
   Η αναγκαιότητα θέσπισης της προτεινόμενης προσωρινής ρύθμισης ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων.»

Το κομμάτι της εκπαίδευσης που πλήττεται πρώτο είναι αυτό της ειδικής αγωγής. Από το Σεπτέμβρη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μεθοδεύει την κατάργηση της. Διαμορφώνει το έδαφος στη Γενική Εκπαίδευση ,ώστε να υπάρχουν τεχνητά πλεονάσματα εκπαιδευτικών, τους οποίους τους  «εξαναγκάζει»  να τοποθετηθούν στην ειδική αγωγή με διαδικασίες ταχύρυθμων σεμιναρίων.

Είναι προφανές πως αυτό που συμβαίνει στο πιο ευάλωτο κομμάτι της εκπαίδευσης ,στους αναπληρωτές προοικονομεί τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και των μονίμων. Εκπαιδευτικοί «παντός καιρού», με πολλαπλές αναθέσεις μαθημάτων, με κινητικότητα λόγω των τεχνητών πλεονασμάτων, που κάθε φορά θα επινοούν,με κινητικότητα. Αυτό είναι το εργασιακό μας μέλλον.

Καλούμε σε ετοιμότητα τους συναδέλφους ,μόνιμους και αναπληρωτές, Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά  προκαλώντας τεχνητούς διαχωρισμούς, με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», ώστε να κερδίσει χρόνο ,για να υλοποιήσει αυτά  τα αντιδραστικά μέτρα.

  Ζητάμε:

Ÿ Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα

Ÿ Να σταματήσουν οι απολύσεις αναπληρωτών

Ÿ 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

Ÿ  Να ανακληθεί η ρύθμιση που αποτρέπει την ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα, στα οποία υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Ÿ Πλήρη δικαιώματα ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά στους αναπληρωτές

Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση
Ÿ Επίδομα ανεργίας για όλους τους αναπληρωτές και όλη την περίοδο της ανεργίας

Ÿ Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης στις αναπληρώτριες με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας

•        Άμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής, καθώς και της υλικοτεχνικής υποδομής και του κτιριακού, που στην Κέρκυρα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα

 Ÿ Ουσιαστική στήριξη της Ειδικής αγωγής –Μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή- Καμία τοποθέτηση χωρίς τυπικά προσόντα και απόσυρση της εγκυκλίου και του ν. 4415/2016 – Κατάργηση του νόμου 3699/2008 και του άρθρου 39 του ν. 4115/2013 για την Ειδική Αγωγή -Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η εγκύκλιος για ίδρυση και λειτουργία τμημάτων ένταξης- Τμήματα ένταξης σε κάθε σχολείο-τα τμήματα ένταξης να λειτουργούν ανεξάρτητα. Καμιά ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην ειδική αγωγή

•        Κάθε παιδί με Ειδικές Ανάγκες να έχει το κατάλληλο γι' αυτό σχολείο, να φοιτά δηλαδή υποχρεωτικά στη δημόσια εκπαίδευση και στη δομή που έχει ανάγκη. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του ή σε σχολείο που δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες του.

Να αποσυρθεί η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών για περιορισμό προσλήψεων και πάγωμα διορισμών

Καλούμε:

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου  σε σύσκεψη τους συναδέλφους αναπληρωτές Α/θμιας και Β/θμιας στις 7 μ.μ στο 7ο Δημοτικό.

Την Τετάρτη 5 Απριλίου στη 1μ.μ κινητοποίηση στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου