ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ειρωνική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ενιαίου Κερκυραϊκού Εμπορικού, Επαγγελματικού και Τουριστικού Φορέα για τη Δημοτική αρχή


Ειρωνική και καταγγελτική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ενιαίου Κερκυραϊκού Εμπορικού, Επαγγελματικού και Τουριστικού Φορέα προς τον Δήμο για  «να εκφράσει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στην Δημοτική Αρχή και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της, για την τόσο έγκαιρη και καίρια κινητοποίησή τους». Στη συνέχεια αναφέρεται στους δήθεν αβάσιμους φόβους για  «μεθοδευμένη σιωπηρή απομάκρυνση των επισκεπτών χωρίς σχέδιο, μακριά από την παλιά πόλη και την τουριστική και εμπορική αγορά της, που συνεπάγεται ζημία για το σύνολο των επιχειρήσεων, απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και δυσφήμιση της Κέρκυρας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. του Ενιαίου Κερκυραϊκού Εμπορικού, Επαγγελματικού και Τουριστικού Φορέα, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στην Δημοτική Αρχή και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της, για την τόσο έγκαιρη και καίρια κινητοποίησή τους, ενόψει του Πάσχα και της τουριστικής περιόδου.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, παρακολουθήσαμε την πραγματοποίηση της δέσμευσής της για την έγκαιρη τοποθέτηση της ειδικής σήμανσης για το παρκάρισμα των τουριστικών λεωφορείων στον χώρο της Σπιανάδας και της Σπηλιάς, όπως γίνεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια.

Χαιρόμαστε που οι φόβοι μας για μεθοδευμένη σιωπηρή απομάκρυνση των επισκεπτών χωρίς σχέδιο, μακριά από την παλιά πόλη και την τουριστική και εμπορική αγορά της, που συνεπάγεται ζημία για το σύνολο των επιχειρήσεων, απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και δυσφήμιση της Κέρκυρας στο εξωτερικό από τους επισκέπτες, αποδείχτηκαν αβάσιμες.
Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να καταφύγουμε σε αντιδράσεις πιο έντονου χαρακτήρα ή αγωγές αποζημιώσεων και αθέμιτου ανταγωνισμού ενάντια στην Δημοτική Αρχή, όπως αρκετά από τα μέλη μας μας ζητούσαν.

Προφανώς, αν και ο Δήμαρχος κ. Νικολούζος αρνείται πεισματικά να μας συναντήσει, όπως του έχουμε ζητήσει με τις Αρ.Πρ. 62995/24-11-2016 και Αρ. Πρ. 5856/25-11-2016, γνωρίζει τα προβλήματα, χωρίς να μας ακούσει και πράττει τα αναγκαία.
Αισθανόμαστε ότι οι φόροι και τα Δημοτικά τέλη που πληρώνουμε και που είναι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα, επιτέλους μας ανταποδίδονται όπως πρέπει να γίνεται.
Δεσμευόμαστε ότι χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις από εδώ και πέρα δημόσια θα επικροτούμε οποιαδήποτε παρόμοια πράξη, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
Καλούμε τον Εμπορικό Σύλλογο, καθώς και τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς των εμπόρων και των επαγγελματιών, να πράξουν το ίδιο, όπως άλλωστε έκανε και η ΟΕ ΕΙΝ ήδη».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου