ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα: Βρέθηκε λύση για τα «ορφανα» λιμάνια


 
Ευρεία σύσκεψη για τα κερκυραϊκά λιμάνια πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ο.Λ.ΚΕ., Σπύρος Στεφανίδης και Αναστάσιος Κόλλιας, ο Γ.Γ. Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Γουλής, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Αλέξανδρος Ξενάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όσον αφορά στα λιμάνια των Μπενιτσών και της Αλύπας, θα δοθεί στο Δήμο η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την είσπραξη των λιμενικών τελών, με νομοθετική πρόβλεψη σε σχετικό σχέδιο νόμου που θα αφορά όλους τους φορείς διαχείρισης λιμένων, μεταξύ των οποίων και οι ΟΤΑ.
Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.ΚΕ. δήλωσε ότι τις προσεχείς ημέρες, και με βάση σχετική μελέτη που έχει ήδη παραλάβει, ο Ο.Λ.ΚΕ. θα ανακοινώσει σε συνεργασία με το Δήμο ποια από τα «ορφανά» λιμάνια θα διατηρήσει, πέραν των λιμανιών εθνικού και ακτοπλοϊκού ενδιαφέροντος, δηλαδή της Κέρκυρας, της Λευκίμμης, των Παξών και των Διαποντίων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Γ.Γ. Λιμένων ενημέρωσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο νόμου που θα εκσυγχρονίζει τη λιμενική πολιτική του Υπουργείου σε σχέση με την Τ.Α. και θα προβλέπει τον ενιαίο χαρακτήρα διαχείρισης των λιμανιών ανά περιοχή.

Πηγή: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου