ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνέχεια της βαρβαρότηταςΓράφει ο Γιώργος Κ. Καββαδίας, Εκπαιδευτικός - ερευνητής, ΕΘΝΟΣ - Επωνύμως, Τετάρτη, 8/3

Τα σχήματα λόγου της συγκυβέρνησης δεν έχουν όριο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. «Γιορτάζουμε σήμερα την έξοδο από την κρίση...» δήλωσε ο Χ. Σπίρτζης στις 22/2 με αφορμή την απόφαση του Eurogroup, ενώ ο Δραγασάκης έκανε αναφορά «για τη μετά το Μνημόνιο περίοδο, έχουμε μια μετατόπιση από τη φάση της λιτότητας στη φάση μετά τη λιτότητα».

Ουκ ολίγες οι φορές που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κηρύσσει το τέλος των Μνημονίων, ενώ υπογράφει συμφωνίες συνέχισης της μνημονιακής βαρβαρότητας. Ακόμα και αυτό το απατηλό ευφυολόγημα περί αντισταθμιστικών μέτρων, το οποίο με αλχημείες παρουσιάζει ως διαπραγματευτική νίκη, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά... νέα μέτρα. Και ας δήλωνε πρόσφατα ο πρωθυπουργός «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα». Στην πραγματικότητα για πρώτη φορά, ακόμη και σε αυτή τη μνημονιακή Ελλάδα που έχει μετατραπεί σε πεδίο δοκιμής ακραίων αντιλαϊκών σχεδιασμών, αποφασίστηκε να νομοθετηθούν «προληπτικά» (!) μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου, δηλαδή ύστερα από δυο χρόνια, με έτος εκκίνησης το 2019, και μάλιστα από επόμενη κυβέρνηση! Είναι μέτρα σκληρότατα. Φέρνουν νέα δραστική μείωση του αφορολόγητου και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Δηλαδή, νέα φορολογική αφαίμαξη των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων και εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνταξιούχων.

Δημιουργούν νέες στρατιές ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης, στη μεταμνημονιακή, υποτίθεται, Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, αποτελούν τον προθάλαμο του υπό εκκόλαψη νέου Μνημονίου. Oχι μόνο τα τρία Μνημόνια παραμένουν ενεργά, αλλά νέοι εφιαλτικοί σχεδιασμοί καταστρώνονται. Τα επερχόμενα «προληπτικά» μέτρα θα υπερβαίνουν τα 3 δισ.! Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση της Υγείας, οι αντιδημοκρατικές ομαδικές απολύσεις και το χτύπημα της απεργίας είναι οι «μεταρρυθμίσεις» που απαιτούν οι δανειστές και ετοιμάζεται να προνομοθετήσει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Η στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, Ενωσης Κεντρώων) αποτελεί αποθέωση της υποκρισίας, από τη στιγμή που όλοι αυτοί ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο και πίεζαν ασφυκτικά για το «κλείσιμο» της «αξιολόγησης». Το σκηνικό που έχει στηθεί ενδυναμώνει το καθεστώς της άγριας φορολογίας, εκμετάλλευσης, λιτότητας, ανεργίας, καταστολής. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου