ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι διαιτητές της Κέρκυρας ανεπιθύμητοι για την ΠΑΕ ΑΟΚ Κέρκυρας

Ν. Πουλημάς: Γνωστός και ως "κορυφαίος"
Ό, τι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ΕΠΣΚ και της διαιτησίας δεν είναι μια υποκειμενική γνώμη, αλλά πραγματικότητα. Οι μεροληπτικές διαιτησίες στα τοπικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο καλά κρατούν και αυτό φαίνεται από μια σειρά ανακοινώσεων – καταγελλιών των Σωματείων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τεκμηριωμένες. Αναφέρουμε ενδεικτικά ανακοινώσεις των: ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΚΡΟΝΟΥ. Αποκαλυπτικό και το δημοσίευμα του diaititis.gr αναπαρήγαγε το www.argyrades.gr . Απέναντι σε αυτή τη χιονοστιβάδα των καταγγελιών και των αποκαλύψεων η Διοίκηση Π. Ποζίδη απαντά με τον πιο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο. Βάζει στον γύψο σωματεία και παράγοντες απαιτώντας να σιωπήσουν ειδάλλως θα έχουν τιμωρίες και δυσβάστακτα πρόστιμα. Παράλληλα διαιτητές που μεροληπτούν υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και σε βάρος των στοχοποιημένων με εξοργιστικά σφυρίγματα, όχι μόνο δεν τιμωρούνται, έστω και σιωπηρά ακόμα και για τα μάτια του κόσμου, αλλά επιβραβεύονται. Κυκλώματα διαιτητών που μπορούν με θράσος μέσω FACEBOOK να αλληλλοευχαριστιούνται για τις αμοιβαίες εξυπηρετήσεις. Όλα αυτά όχι μόνο δε γίνονται αντικείμενο στοιχειώδους έρευνας, αλλά θεωρούνται φυσιολογικά. Φαίνεται ότι η αλαζονεία της εξουσίας οδηγεί σε παράκρουση …
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η απόφαση της ΠΑΕ ΑΟΚ Κέρκυρα να ζητήσει την εξαίρεση των Κερκυραίων διαιτητών παιχνίδια των ομάδων υποδομής (Κ20 και Κ17), για τα αντίστοιχα Πρωταθλήματα της Super League, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «οι Κερκυραίοι διαιτητές είναι ανεπιθύμητοι για τον ΑΟΚ Κέρκυρα, καθώς εκτιμά πως κοντράρουν ηθελημένα τις ομάδες Κ20 και Κ17, συνεπώς βλάπτουν τόσο τα συμφέροντα της ΠΑΕ, όσο κι εκείνα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Χρ. Γραμμένου από το corfucorner.gr
Την Τετάρτη 1 Μαρτίου, η ομάδα Νέων Κ20 της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπη Κέρκυρας νίκησε (στο ενωσιακό γήπεδο του Κανονιού) με 1-0 τον Αχιλλέα Νυμφών, σε παιχνίδι της Ημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας, ωστόσο το «συγκρότημα» του Κώστα Χριστοφοράκη αποκλείστηκε από τον Τελικό, λόγω της ήττας του στις Νυμφές με 2-0, στο πρώτο ματς.
Στον επαναληπτικό αγώνα, η Κ20 είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία (Πέτρος Νικόπουλος, Τάσος Γραικός, Νίκος Βραδής), κυρίως από τον διαιτητή και τον πρώτο βοηθό του. Κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων της ΠΑΕ, οδηγώντας τους στην απόφαση να... λάβουν δραστικά μέτρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας!
Συγκεκριμένα, η επαγγελματική ομάδα του νησιού αποφάσισε να ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ την εξαίρεση των Κερκυραίων διαιτητών! Με λίγα λόγια, οι υπεύθυνοι του ΑΟΚ απαιτούν να μην ξαναπαίξουν ρέφερι από το νησί στα εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων υποδομής (Κ20 και Κ17), για τα αντίστοιχα Πρωταθλήματα της Super League, αλλά στο εξής να ορίζονται διαιτητές από γειτονικές Ενώσεις (π.χ. της Θεσπρωτίας, της Ηπείρου, της Πρέβεζας, της Άρτας), έστω κι αν θα αυξάνεται το εξοδολόγιο.
Η κερκυραϊκή ΠΑΕ προέβη σε αυτή την κίνηση, καθότι θεωρεί πως οι Κερκυραίοι διαιτητές έχουν... πάρει γραμμή να αδικούν τα παιδιά των ομάδων Κ20 και Κ17. Πιστεύουν ότι αυτό γίνεται εσκεμμένα, επειδή στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΣΚ, η ΠΑΕ είχε στηρίξει ανοιχτά τον αντίπαλο συνδυασμό από εκείνον που διοικεί σήμερα την Ένωση!!!
Ο ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα ζήτησε επισήμως από την ΚΕΔ/ΕΠΟ την εφεξής εξαίρεση των διαιτητών της Κέρκυρας, με έγγραφο που απέστειλε μέσω της ΕΠΣΚ, την περασμένη Τρίτη (7/3). Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την επόμενη μέρα (Τετάρτη 8/3), στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Ποζίδης, εξέφρασε την μεγάλη του ενόχληση και αντίθεση για την ενέργεια που έκανε η ΠΑΕ. Η οποία, να σημειώσουμε εδώ, στο Συμβούλιο της ΕΠΣΚ εκπροσωπείται (άτυπα) από τους Χρήστο Άνθη, Νίκο Χρυσικόπουλο και Κώστα Σουλάνη.
Πλέον, οι Κερκυραίοι διαιτητές είναι ανεπιθύμητοι για τον ΑΟΚ Κέρκυρα, καθώς εκτιμά πως κοντράρουν ηθελημένα τις ομάδες Κ20 και Κ17, συνεπώς βλάπτουν τόσο τα συμφέροντα της ΠΑΕ, όσο κι εκείνα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.
Και με μεγάλο ενδιαφέρον θα αναμένουμε τώρα να δούμε αν το αίτημα της ΠΑΕ θα γίνει αποδεκτό από την ΚΕΔ. Διότι, σε μια τέτοια περίπτωση, θα ζημιωθούν σε μεγάλο βαθμό οι αξιολογημένοι ρέφερι (της Football League και της Γ' Εθνικής), λόγω του ότι θα περιοριστούν και θα συρρικνωθούν οι παρουσίες τους στις εθνικές διοργανώσεις, που τις έχουν ανάγκη για την εξέλιξη και προαγωγή τους...0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου