ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση διαδικασίας επιλογής Διευθυντών ΣχολείωνΌλες οι εξελίξεις για την απόφαση "Βόμβα" του ΣΤΕ

Αντισυνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ τον Ν4327 /15 για την επιλογή Δντών Σχολικών Μονάδων.Η ολομέλεια του Συμβουλίου έκανε δεκτή την απόφαση του τμήματος και ακύρωσε τον σχετικό νόμο, ως προς την μυστική και χωρίς καμιά αιτιολογία ψηφοφορία του Συλλόγου.Το Συμβούλιο έκρινε ότι η μυστική ψηφοφορία-χωρίς αιτιολόγηση-παραβιάζει τις αρχές της αξιοκρατίας,της ισονομίας και της δυνατότητας προσφυγής στα δικαστήρια.

Το ΣΤΕ ακύρωσε την απόφαση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Τάσου Κουράκη γαι την διαδικασία υποβολής αιτήσεων επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων (Μπορείτε να δείτε εδώ)

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η ακυρωτική απόφαση σημαίνει πως ο κάθε υποψήφιος Διευθυντής που αποκλείσθηκε στις κρίσεις Διευθυντών με την διαδικασία όπως καθοριζόταν από την απόφαση του τότε Ααναπληρωτή Υπουργού Τάσου Κουράκη, μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και να δικαιωθεί.

Με βάση αυτή την εξέλιξη το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι σεβαστές και άρα δεσμευτικές.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αφού λάβει και μελετήσει την απόφαση, αμέσως μετά θα αναλάβει την αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία ώστε η επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων να είναι σύμφωνη με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ.

Εδώ να σημειώσουμε πως είναι ο πρώτος νόμος από το 1974 και μετά ,για την επιλογή στελεχών,που κρίνεται αντισυνταγματικός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου