ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στα τσακίδια να πάτε που εμάς θα πατάτε!Τι συμμάζωξη κι αυτή! Ήταν όλοι τους εκεί!! Στο «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών», που έγινε πριν λίγες μέρες. Τι μανία κι αυτή να μαγαρίζουν κάθε αρχαιολογικό χώρο. Είναι να απορείς με την ανεκτικότητα των αρχαίων ημών προγόνων. Αντί να σηκωθούν και να ρίξουν μια μεγαλόπρεπη κλωτσιά στα οπίσθια, αυτών που δεν αφήνουν αρχαία πέτρα που να μη φωτογραφηθούν αγκαλιά και να πάνε από κει που ήρθαν, Σιωπούν. Εκτός πια κι αν σνομπάρουν, πράγμα που ταιριάζει με το χαρακτήρα που είχαν. Οι αρχαίοι ημών.

Θα χωρίσουμε τους παρόντες στο φόρουμ σε δυο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα ανήκαν αυτοί που σπέρνουν την παγκόσμια φτώχεια. Εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ. Σε αυτή την ομάδα ανήκαν και οι διανοούμενοι κολαούζοι τους, καθηγητές πανεπιστημίων ξένων χωρών και βαρύγδουποι δημοσιογράφοι οικονομικών, παγκόσμιας εμβέλειας εφημερίδων. Ουάου! που έλεγε και μια ψυχή.

Στη δεύτερη ομάδα... και ποιος δεν ήταν! Όλοι οι ντόπιοι δουλόφρονες. Μα, όλοι. Ο Κούλης και η Ντόρα, οι «δυο αδελφάκια είμαστε πολύ αγαπημένα».  Οι Αφοι Μητσοτάκη. Μάλιστα ο Κούλης δήλωσε: «Έχω αποδείξει ότι είμαι συνεπής και αποφασισμένος να κάνω μεταρρυθμίσεις. Έχω αποδείξει ότι έφερα εις πέρας μεταρρυθμίσεις». Μπράβο!, Μπράβο! Το σημείωσαν το: είμαι διατεθειμένος να κάνω, όποια ακριβώς κωλοτούμπα  μου ζητήσετε. Απόκοντα κι ο Άδωνις ο ξέρετε ποιος, που ετόνισε: «ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αξίζει, ούτε δικαιούται συναίνεσης». Τον πιέζουν κάποιοι φαίνεται, από την πρώτη ομάδα, να συνυπογράψει με τους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, το νέο φέρετρο -μνημόνιο.

Ξέρετε κι άλλους. Ο Βενιζέλος, πχ, που είπε: «Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τα πράγματα συνολικά». Ωχ! Ωχ!  Συνολικά. Και ο  Σημίτης, που είπε: «Χρειάζεται μια σοβαρή Ελλάδα». Είμαι και εγώ εδώ βρε παιδιά. Μη με λησμόνει. Και ο Πάγκαλος;  Και ο Πάγκαλος. Και ο  Λουκάς Παπαδήμος;  Και ο Παπαδήμος, που σούφρωσε το 50% των αποθεματικών των Ταμείων. Και ο  Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που αύξαινε το έλλειμμα κατά το δοκούν  των ξένων ληστών; Και αυτός.  Και η Διαμαντοπούλου; Και αυτή. Και ο Δραγασάκης και ο Πιτσιόρλας, του πρώην ΤΑΙΠΕΔ; Και αυτοί. Δεν μπορούμε να αναφέρουμε όλους όσους ήταν εκεί, διότι θα απαιτείτο συνέχεια σε άλλη σελίδα και αυτό δεν συνηθίζεται. Τέλος πάντων, όποιον και να σκεφτείτε από τα λουλούδια των μνημονίων, ήταν εκεί.

Η στήλη δεν βρήκε σχετικά στοιχεία, για το αν όλοι, οι ιθαγενείς, πλήρωσαν για να παρευρεθούν και να υπενθυμίσουν τις υπηρεσίες τους, ή τους τα πλήρωσαν, (τα έξοδα), ακριβώς για τις υπηρεσίες τους. Υποθέτουμε ότι στα διαλείμματα οι παλιόφιλοι αναπολούσαν: «Θυμάσαι ρε τότε που τους κόψαμε το επίδομα, πως το λέγαν αυτό, δε θυμάσαι; Χα! Χα! Χα! Ωραία χρόνια όμως...». Καλά τα λέγαν εκεί μέσα, προστατευμένοι. Γιατί αν κυκλοφορήσουν στους δρόμους, το «ούξου, ρε!» και το «Στα τσακίδια» θα πάει σύννεφο.

Τη σεμνή συνάντηση, την οργάνωσε μια ΜΚΟ(!), που σεμνύνεται να έχει πελάτες την Ελντοράντο και τη Μάρτιν Λόκχιντ. Και από χορηγούς, ή ελληνιστί σπόνσορες, πήγαμε καλά. Πάμπολλοι. Μερικοί ανάμεσά τους η Lamda του Λάτση, η Google,  τα Χρυσωρυχεία Θράκης, η Coca-Cola 3E και άλλοι τρανταχτοί.
Όχι δεν συζήτησαν για την αύξηση μισθών, συντάξεων, περίθαλψης. Συζήτησαν για το πώς θα ανακάμψει η ελληνική βιομηχανία και πώς θα «ενταθεί η φορολογική συνείδηση».

Η στήλη σήμερα χαρίζει σε κάθε αναγνώστη, από ένα κόμμα. Το σημείο της στίξης εννοούμε. Αποφασίστε αν θα το βάλετε πριν από τη λέξη ΟΥ , (αρνητικό μόριο, που σήμαινε εις την αρχαίαν, όχι, δεν), ή μετά από τη λέξη. Αποφασίστε για να ξέρουμε πού πατάμε. Η στήλη επίσης σας αποκαλύπτει πως η παραπάνω γραφή, βρέθηκε χαραγμένη σε πέτρα, κοντά στην Κασταλία πηγή στους Δελφούς, εκεί όπου τα πολύ παλιά τα χρόνια πλενόταν η θεία Πυθία, πριν δώσει χρησμό, και οι πιστοί του Απόλλωνα για να εξαγνιστούν.

Τάνια Ζωγράφου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου