ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκπομπή – αφιέρωμα της ΕΡΤ Κέρκυρας στην Παγκόσμια Ημέρα ΠροσφύγωνΑφιερωμένη στους πρόσφυγες, η 21η Μαρτίου, αποτελεί ευκαιρία ευαισθητοποίησης για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους που έχουν την ικανότητα να βλέπουν την πραγματικότητα χωρίς τις επιπλοκές της καθημερινότητας που βαρύνουν τον κόσμο των μεγάλων. Στην Κέρκυρα, μέσα από θεατρικά σχήματα, χορωδίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις οι νέοι πρωταγωνιστούν στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από το προσφυγικό.
Η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ και το πανελλαδικό δίκτυο «το θέατρο στην εκπαίδευση» στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ίσουν εσύ» προσπαθούν να καταστήσουν τα παιδιά κύριους μοχλούς ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας γύρω από τα προβλήματα των προσφύγων, ιδιαίτερα δε των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.
Το εργαστήρι νέων και εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας φιλοξενήθηκε στα στούντιο της ΕΡΤ Κέρκυρας προκειμένου η ευαισθησία των παιδιών γύρω από τα προβλήματα των μικρών προσφυγόπουλων να μεταφερθεί μέσω των ερτζιανών αλλά και του τηλεοπτικού φακού στην τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, την Τρίτη, παγκόσμια ημέρα για τους πρόσφυγες έχουν οργανωθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Εναλλακτικό εργαστήρι, το ΔΗΠΕΘΕ, τη συνεργατική χορωδία «ένρεινες φωνές», το θέατρο σκιών Κουμ Κουάρτ και το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής Ποταμού.

Πηγή: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου