ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επίσκεψη Κοντονή στις φυλακές και εξαγγελία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας


Έναρξη λειτουργίας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας εντός των Φυλακών της Κέρκυρας, νέες επισκευαστικές εργασίες σε πτέρυγα του κτηρίου, αλλά και μετατροπή του σε χώρο ιστορικής μνήμης, με επικείμενη τοποθέτηση ειδικής μαρμάρινης επιγραφής, εξήγγειλε την Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, όπου βρέθηκε για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη και με την παρουσία του διευθυντή των Φυλακών Κερκύρας Β. Θώμου, ο κ. Κοντονής επισκέφθηκε τους χώρους των Φυλακών και, σε δηλώσεις του αμέσως μετά, χαρακτήρισε «απολύτως ικανοποιητικές» τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στις Φυλακές, το “παρών” έδωσαν οι δύο βουλευτές Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης, η αντιπεριφερειάρχης Κερκύρας Ν. Πανδή, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Τσούκας και ο περιφερειακός δ/ντήςΕκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κ. Γκούσης.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

«Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δεν εξαγγέλλεται, υλοποιείται», δήλωσε με έμφαση ο Υπουργός Δικαιοσύνης, εξερχόμενος απ’ το κτήριο των Φυλακών της Κέρκυρας. Ενημέρωσε ότι έχει ήδη υπογράψει τις σχετικές εντολές για την έναρξη της λειτουργίας του από τη νέα σχολική χρονιά σε κατάλληλο χώρο εντός του κτηρίου και σημείωσε: «Η γνώση και η μόρφωση είναι ελευθερία, ακόμη και γι’ αυτούς τους ανθρώπους που τελούν υπό καθεστώς κράτησης. Πέραν του ότι θα είναι μία απασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο τους, θα τους δώσει και τη δυνατότητα να αποκτήσουν και έναν τίτλο σπουδών, τον τίτλο αποφοίτησης από το Γυμνάσιο ο οποίος μπορεί να τους χρησιμεύσει στη ζωή τους».

Επιπλέον ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, θα συναντηθεί με τους προέδρους των δικαστικών σχηματισμών, τους δικαστικούς υπαλλήλους και το Δικηγορικό σύλλογο της Κέρκυρας. Ο κος Κοντονής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της ΠΕ Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αύριο το πρωί στις 11 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεκτάριου ενώ αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κώστα Βέργο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο ηρώο αλλά και στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια και στις 12 και μισή θα ξεκινήσει η παρέλαση.

Πηγή: Στοιχεία από το ρεπορτάζ του newsit.grκαι  ert.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου