ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πρόταση μομφής για τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας από το ΠΑΜΕΗ Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 17 Μαρτίου θα έχει εκτός των άλλων ως θέμα συζήτησης και πρόταση μομφής για τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΜΕ. Μάλιστα καλεί «κάθε τίμιο – αγωνιστή συνδικαλιστή να στηρίξει την πρόταση μομφής». Θα προηγηθεί σύσκεψη των αντιπροσώπων του την Παρασκευή 24/3.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία ΠΑΜΕ Κέρκυρας:

Η ετήσια, τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, πραγματοποιείται τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με τους «θεσμούς» Ευρωπαϊκή ‘Ένωση και ΔΝΤ, κλιμακώνουν την αντεργατική επίθεση με νέα μέτρα.

Όλοι αυτοί, κυβέρνηση και θεσμοί που διαπραγματεύονται και συζητάνε τόσο καιρό, δε διαπραγματεύονται, ούτε συζητάνε για τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας ανάγκες.
Η εργατική τάξη δε βγαίνει σε καμία περίπτωση κερδισμένη αν συστρατευτεί με τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου καπιταλιστή που συγκρούονται για τα δικά τους κέρδη. Η πραγματική σύγκρουση, που έχουμε ανάγκη για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας, είναι η σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας.

Υπάρχει πλούσια πείρα και στην περιοχή μας από την παρέμβαση της εργοδοσίας στις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, τον υπονομευτικό ρόλο που παίζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έτσι όπως εκφράζεται και στο νησί μας από την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Έχουμε όλοι μας όμως ευθύνη να πάρουμε θέση και να καταδικάσουμε:
τη λογική της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, που αθωώνει την κυβέρνηση και τη ντόπια μεγαλοεργοδοσία, αναμασώντας τα περί «αντιαναπτυξιακές πολιτικές» και «εντολές των δανειστών» που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.
την πρακτική δράσης της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, που χρόνια τώρα στηρίζεται στην “παραγωγή αντιπροσώπων” μέσα από μεθοδεύσεις, σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς, το στήσιμο σωματείων σφραγίδων, χωρίς περιεχόμενο και λειτουργία, με έλλειμμα ακόμα και στο νομότυπο των διαδικασιών.
Τα σωματεία, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δεν άφησαν ποτέ και δεν πρόκειται να αφήσουν σε χλωρό κλαρί τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, ακριβώς γιατί ο ρόλος τους στο κίνημα, δεν είναι απλά επιζήμιος, αλλά καταστροφικός στην προσπάθεια αντιστροφής της αρνητικής κατάστασης που υπάρχει σε αυτό. Απαιτείται ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο, προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, στις κυβερνήσεις και το κράτος της. Κίνημα απαλλαγμένο από κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες. Που δεν θα παλεύει μόνο για επιμέρους βελτιώσεις αλλά για το σύνολο των αναγκών της εργατικής οικογένειας. Μόνο με ένα τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να λυτρωθεί η εργατική τάξη.

Καλούμε κάθε τίμιο – αγωνιστή συνδικαλιστή να στηρίξει την πρόταση μομφής που θα καταθέσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μάρτη.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλεί σε σύσκεψη αντιπροσώπων, διοικήσεων σωματείων και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 24/03 στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου