ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δεύτερος στον κόσμο ο Γιαννιώτης!Κείμενο: ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

O ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία της LEN για τους κορυφαίους του 2016!

Μπορεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να τερμάτισε με τον ιδανικό τρόπο την τεράστια καριέρα του, ωστόσο, για το Σπύρο Γιαννιώτη οι μεγάλες, τιμητικές διακρίσεις συνεχίζονται!
Με πιο πρόσφατη, αυτή, που πραγματοποίησε η Len για τους Κορυφαίους του 2016! Με τον Κερκυραίο σούπερ σταρ να αναδεικνύεται ως δεύτερος κορυφαίος της περασμένης χρονιάς στο Open Water, πίσω μόνο από τον Ολλανδό, Φέρι Βέερτμαν.
Στη ψηφοφορία μετείχαν οι Εθνικές Ομοσπονδίες – Μέλη της Len και οι επί μέρους Επιτροπές της.

«Είπα στα παιδιά αυτά που θα ήθελα να είχα ακούσει στην ηλικία τους!»

Εν τω μεταξύ, ο Σπύρος Γιαννιώτης βρέθηκε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, με την ιδιότητα του ως πρέσβης των αθλημάτων της ΚΟΕ και μίλησε στους μικρούς αθλητές που μετείχαν στο πρωτάθλημα επιλέκτων κολυμβητών ηλικίας 12-15 ετών.
Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης:
«Είναι σπουδαία εμπειρία να βρίσκεσαι δίπλα στα παιδιά. Βλέποντας τα να προοδεύουν, νιώθεις να προοδεύεις κι εσύ. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο χρόνος ήταν περιορισμένος, αλλά την επόμενη φορά υποσχεθήκαμε ότι θα είναι περισσότερος και για ερωτήσεις.
Στην ουσία αυτό που έκανα ήταν να τους πω αυτά που θα ήθελα να έχω ακούσει στην ηλικία τους και που ως παιδί της επαρχίας δεν είχα ποτέ αυτή τη δυνατότητα. Δεν τα καταλαβαίνω απλά τα παιδιά αλλά ταυτίζομαι μαζί τους, μπορώ να νιώσω την αγωνία τους, όμως πλέον τους μιλώ ως ένας αθλητής που έχει περάσει απ’ όλα τα στάδια και έχει φτάσει στο ψηλότερο σημείο.
Τους διηγήθηκα για το ξεκίνημα μου, τους μίλησα για την σημασία της υπομονής, της εμπιστοσύνης στον προπονητή, τις ανασφάλειες και τις απογοητεύσεις από τις κακές εμφανίσεις σε αγώνες που είχαμε προετοιμαστεί σκληρά. Τους εξήγησα ότι και αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και σκοπός είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Δεν παρέλειψα να τους πω για το διάστημα που ως πιτσιρικάς δεν μπορούσα να πιάσω το όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, μέχρι που βρήκα τα αγωνίσματα μου.
Είναι σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες να μην υπάρχει προσκόλληση και να δοκιμάζουν και σε άλλα στυλ, γιατί μπορεί να είναι αλλού καλοί ή να έχουν παράλληλη κλίση»

Πηγή: corfusports.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου