ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ανακοίνωση για Θ. Γαλιατσάτο
Οι επαναλαμβανόμενες μηνύσεις των εκπροσώπων του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής με τελευταίες  τη μήνυση προς  τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο  αποτελούν πρόκληση  για τις δημοκρατικές παραδόσεις και την ιστορική αλήθεια!

Αλίμονο αν επιτρέψουμε στην αντιδραστική και ακροδεξιά ερμηνεία της Ιστορίας να στρογγυλοκαθήσει ξανά στο κέντρο της δημόσιας ζωής, θυμίζοντάς μας τη μετεμφυλιακή περίοδο και την εποχή της χούντας. Καμία απειλή, καμία μήνυση, καμία συκοφαντία δεν μπορεί να αλλοιώσει την ιστορική πραγματικότητα. Την αντιφασιστική νίκη στο β΄παγκόσμιο πόλεμο κέρδισαν με το αίμα τους τα έθνη των εργαζομένων και οι λαϊκές αντιστάσεις. Πώς να μεταμφιεστούν σε πατριώτες οι υμνητές του ναζισμού, της δικτατορίας Μεταξά και της χούντας, όταν μάλιστα αυτοπροβάλλονται ως ‘’ η σπορά των ηττημένων του 1945 ‘’ και κομπάζουν για δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον αντιφασιστών και μεταναστών; Το τελευταίο επιβεβαιώνεται από τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως στη διάρκεια της δίκης της συγκεκριμένης οργάνωσης.

 Ως εργαζόμενοι, δημοκρατικοί πολίτες και εκπαιδευτικοί, καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να επιβάλει λογοκρισία και τρομοκρατία στη δημόσια ζωή της Κέρκυρας με τη γνωστή μέθοδο των μηνύσεων. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι, επικαλούμενοι τύπους και πρωτόκολλα, ανέχονται και τελικά αποδέχονται το φασιστικό αποικισμό του δημόσιου χώρου.

Από την πλευρά μας, τιμώντας την ιστορία του σωματείου μας, αγωνιζόμαστε για την   αναγέννηση του εργατικού κινήματος με ταξικό προσανατολισμό  και ενάντια στο σύστημα που  γεννά και εκτρέφει το φασισμό. Αυτή θεωρούμε ότι  είναι η πιο απαραίτητη και συνεπής μορφή αντιφασιστικής πάλης .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου