ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σςςςς: Μη μιλάς! Το απαγορεύει η ΕΠΣΚ


Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και εκβιασμοί από τη Διοίκηση Π. Ποζίδη προκειμένου να φιμώσει τα Σωματεία και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Στην ουσία βάζει το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο στο γύψο με την αντιδημοκρατική τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για να μην ακούγεται η παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας , ενώ σε κάθε αγωνιστική τα παράπονα για τη διαιτησία και τους άνισους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Από την αρχή του πρωταθλήματος ουκ ολίγες οι ομάδες που έχουν εκδώσει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας τεκμηριωμένες. Αντί η Διοίκηση Π. Ποζίδη να σκύψει πάνω σε αυτές και να πάρει μέτρα για ισότιμη αντιμετώπιση των ομάδων και να διαμορφώσει ίσους όρους διεξαγωγής των  πρωταθλημάτων απειλεί τις ομάδες που δεν υποτάσσονται στο καθεστώς αδικίας με εξοντωτικές ποινές.

Συγκεκριμένα η ΕΠΣΚ με ανακοίνωσή της ζητά τη δημόσια ανάκληση των πρόσφατων ανακοινώσεων Κρόνου, Αναγέννησης Περιβολίου και των δηλώσεων του τεχνικού της ΑΕ Καναλίων, καθώς κρίθηκαν δυσφημιστικές, - αλήθεια πώς ορίζεται η δυσφήμιση; Αυταρχικά και μονομερώς; - εντός 5 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα (αρμόδια η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ και, σε δεύτερο βαθμό, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ).
Αναλυτικά, η απόφαση της ΕΠΣΚ έχει ως εξής:
ΓΙΑ ΚΡΟΝΟ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
«ΘΕΜΑ: Ανάκληση περιεχομένου ανακοίνωσής σας, που συνιστά δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, έχοντας υπόψη το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο, σας καλεί εντός πέντε (5) ημερών να ανακαλέσετε το περιεχόμενο της ανακοίνωσής σας, που συνιστά δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων.
Η ανάκληση επιβάλλεται να γίνει στα ίδια μέσα και αποδεικνύεται από την προσκόμιση στη διοργανώτρια των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.
Σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιήσετε την υποχρέωσή σας αυτή θα κινηθεί η διαδικασία που ορίζει το προαναφερόμενο άρθρο για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων (παραπομπή στην πειθαρχική επιτροπή)»
ΓΙΑ ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ-ΝΙΚΟ ΚΑΜΜΕΝΟ:
«ΘΕΜΑ: Ανάκληση περιεχομένου δηλώσεων που συνιστούν δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, έχοντας υπόψη το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο, σας καλεί εντός πέντε (5) ημερών να ανακαλέσετε το περιεχόμενο
δηλώσεών σας που συνιστούν δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων.
Η ανάκληση επιβάλλεται να γίνει στα ίδια Μέσα και αποδεικνύεται από την προσκόμιση στη διοργανώτρια των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.
Σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιήσετε την υποχρέωσή σας αυτή θα κινηθεί η διαδικασία που ορίζει το προαναφερόμενο άρθρο για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων (παραπομπή στην πειθαρχική επιτροπή)»
Ακόμα πιο αντιδημοκρατική και αυταρχική η τελευταία ανακοίνωση της ΕΠΣΚ.
«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή των πρωταθλημάτων μας και είναι ως ένα βαθμό
φυσιολογικό να υπάρχει ένταση και εκνευρισμός.
Τα όρια αυτής της συμπεριφοράς πάντα γινόταν ανεκτά από τη διοργανώτρια, με σκοπό να ξεπεραστούν με συνεννόηση, συνεργασία και καλή διάθεση τα όποια προβλήματα εμφανίζονταν. Το τελευταίο διάστημα, όμως, εμφανίζονται δηλώσεις και συμπεριφορές από προπονητές, παράγοντες
και ανακοινώσεις από σωματεία με αφορμή τη διαιτησία, που συνιστούν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και συκοφάντηση θεσμών, προσώπων και οργάνων.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ Κέρκυρας...
●Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση τη βούληση και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί το ποδόσφαιρο και να πατάξει κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του αθλήματος, παίρνοντας δραστικά μέτρα και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ριζικής αντιμετώπισης κάθε ένδειξης παραβατικότητας και βίας.
●Εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη και αμέριστη στήριξή του σε όλους τους διαιτητές- μέλη της Ε.Π.Σ
Κέρκυρας στο δύσκολο έργο που επιτελούν και τους διαβεβαιώνει ότι παρά τις μεθοδεύσεις που εξελίσσονται από διάφορα κέντρα που έχουν ως στόχο την πρόκληση σύγχυσης, αποπροσανατολισμού και ανασφάλειας, θα εντείνει την προσπάθειά του για τη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η σιγουριά κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
●Ειδικότερα αποφάσισε:
1. Την κλήση όλων των σωματείων που έκαναν δυσφημιστικές ανακοινώσεις για ανάκληση του περιεχομένου τους, διαφορετικά θα παραπεμφθούν στην πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Σ.Κ για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου (όπου φυσικά θα πρέπει να αποδείξουν όσα ισχυρίζονται).
2. Την παραπομπή στην πειθαρχική επιτροπή των προπονητών και παραγόντων που προβαίνουν σε ανοίκειες δηλώσεις, που δυναμιτίζουν το ποδόσφαιρο και υποθάλπουν αντιαθλητικές και βίαιες συμπεριφορές.
3. Την (αυτονόητη) επιβολή κάθε προβλεπόμενης ποινής για παραπτώματα που ελέγχονται και τιμωρούνται από τον πειθαρχικό κώδικα της Ε.Π.Ο για κάθε ανάλογη συμπεριφορά και πράξη από όπου κι αν προέρχεται.
Καλούμε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου να συναισθανθεί αυτήν την ώρα την ανάγκη να διατηρηθεί κλίμα ηρεμίας και συνεννόησης, να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στην πορεία αυτή, ώστε να ξεπεραστούν όποια προβλήματα παρουσιάζονται και αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.
Το όριο της ανοχής εξαντλήθηκε. Τώρα καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.»

ΥΓ Το πιο θλιβερό είναι η σιωπή των ΜEDIA απέναντι σε αυτές τις αντιδημοκρατικές και αυταρχικές μεθοδεύσεις. Ανοχή και συνενοχή. Κρίμα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου