ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας ζητά συμφιλιωτική διαδικασία για τα σουπερ μάρκετ Δήμητρα και Μαρκάτο
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.υπέβαλλε αίτημα προς την Επιθεώρηση Εργασίας για συμφιλιωτική διαδικασία με τις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα σούπερ μάρκετ

Στην επιστολή προς την Επιθεώρηση αναφέρεται
: “Το σωματείο μας γίνεται καθημερινά δέκτης της ανησυχίας του προσωπικού των ΑΕ ΓΑΛΑΞΙΑΣκαι ΜΑΡΚΑΤΟ (ΔΗΜΗΤΡΑ και ΜΑΡΚΑΤΟ Σούπερ Μάρκετ) σχετικά από έντονες φήμες ότι τα σουπερ μάρκετ του ομίλου των εταιρειών αυτών πρόκειται να μεταβιβασθούν άμεσα σε άλλη εταιρεία (MY MARKET).

Οι εκπρόσωποι των πιο πάνω επιχειρήσεων δεν ενημερώνουν το προσωπικό τους για τις εξελίξεις αυτές και οι ανησυχίες γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα καθώς πλήθος φημών αντικαθιστά την επίσημη ενημέρωση.

Η ενημέρωση του προσωπικού είναι δικαίωμα του και αντίστοιχη υποχρέωση των εργοδοτών σύμφωνα με τις συναφείς διατάξεις του ΠΔ 178/2002 αλλά και του Νόμου 1876/1990.

Παρακαλούμε λοιπόν την Υπηρεσία σας να εγείρει συμφιλιωτική διαδικασία, όπως προβλέπεται από το Νόμο 1876/1990, με συνομιλήτριες τις δυο αυτές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα σουπερ μάρκετ Δήμητρα και Μαρκάτο και με αντικείμενο της συζήτησης: «Διευκρίνηση φημών περί επικείμενης μεταβίβασης των επιχειρήσεων των δυο αυτών ΑΕ σε τρίτη εταιρεία και, σε θετική περίπτωση, εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις παραπάνω ΑΕ». Αναμένουμε σύντομη έναρξη της διαδικασίας αυτής, καθώς, κατά τις φήμες, οι εξελίξεις τρέχουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου