ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σε εξέλιξη η δίκη για τη μαστροπείαΜε τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζεται σήμερα  στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας  η δίκη για την υπόθεση μαστροπείας, που είχε εξιχνιάσει η ΕΛΑΣ το Σεπτέμβριο του 2015.
Ως γνωστό σε δίκη είχαν παραπεμφθεί 27 άτομα, αλλά ένας έξ αυτών απεβίωσε και ο άλλος είναι φυγόδικος. Έτσι στο εδώλιο βρίσκονται 25 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις υπάλληλοι του δήμου, δύο της Περιφέρειας ή παλαιάς Νομαρχίας και ένας Νοσοκομειακός υπάλληλος. Οι κατά περίπτωση κατηγορίες είναι  για τα αδικήματα της σωματεμπορίας, της σύστασης συμμορίας, της ληστείας και βιασμού, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της δωροδοκίας, της δωροληψίας, της παράβασης καθήκοντος, της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης, της υπεξαίρεσης και της νόθευσης εγγράφων.

Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή 10/3 και συνεχίστηκε αδιαλείπτως ολόκληρη την εβδομάδα, που πέρασε με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τριάντα. Σήμερα(20/3)  θα ξεκινήσει η απολογία των κατηγορουμένων, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται η ολοκλήρωση της δίκης και η ανακοίνωση της απόφασης των Δικαστών. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποτελείται από τρεις Δικαστές (έναν Πρόεδρο Πρωτοδικών και δύο Πρωτοδίκες) και τέσσερις ενόρκους.

Πώς έδρασε η Αστυνομία

Όπως είχε ανακοινώσει αρχές Οκτωβρίου 2015 η ΕΛΑΣ:  «στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 24-09-2015 στην Κέρκυρα, συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα, ηλικίας από 21 έως 60 ετών, εκ των οποίων (11) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, (υπήκοοι Αιθιοπίας, Ρουμανίας, Αλβανίας και Ρωσίας). Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται (3) υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας, καθώς και επιχειρηματίες από τον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης. Στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης συνέβαλαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας και του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σωματεμπορίας, της σύστασης συμμορίας, της ληστείας και βιασμού, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της δωροδοκίας, της δωροληψίας, της παράβασης καθήκοντος, της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης, της υπεξαίρεσης και της νόθευσης εγγράφων. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον, εννέα (9) άτομα, εκ των οποίων τέσσερις (4) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί βουλγαρικής, αλβανικής και ουγγρικής καταγωγής. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης και πολύμηνης έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, επετεύχθη η διακρίβωση όλου του εύρους των επιμέρους παράνομων δραστηριοτήτων, στις οποίες εμπλέκονται οι κατηγορούμενοι.

 Πιο συγκεκριμένα, το κύριο μέρος της εγκληματικής δράσης των κατηγορουμένων εντοπίστηκε σε κέντρα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα, όπου ορισμένοι εκ των κατηγορούμενων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξώθηση και προαγωγή στην πορνεία γυναικών, από την Ουγγαρία και την Βουλγαρία. Τις γυναίκες είχαν προηγουμένως προωθήσει στην Ελλάδα αλλοδαποί συνεργοί τους και εν συνεχεία, εμφανίζοντας τες ως εργαζόμενες ή ως θαμώνες των καταστημάτων, τις «εκμεταλλεύονταν» αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση 29χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, που αποτέλεσε θύμα σωματεμπορίας από τρεις εκ των εμπλεκομένων (υπηκόους Βουλγαρίας), ενώ φερόταν να εργάζεται σε καταστήματα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα. Επιπλέον, η 29χρονη έπεσε θύμα κατ’ εξακολούθηση βιασμού από έναν από τους προαναφερόμενους υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 35 ετών.

Οι κατηγορούμενοι για την επίτευξη του σκοπού τους και με τη βοήθεια συνεργατών τους, προσέγγιζαν ως πελάτες διάφορους παραθεριστές σε διάφορα τουριστικά σημεία της Κέρκυρας, και τους έπειθαν να μεταβούν για διασκέδαση στα καταστήματα-κέντρα διασκέδασης που διαχειρίζονταν. Ειδικότερα κατά την διάρκεια της εξάμηνης διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκαν δύο περιπτώσεις μαστροπείας, όπου εμπλέκονται κάποιοι από τους κατηγορούμενους .Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψαν περιπτώσεις δωροδοκίας και δοσοληψίας για δύο (2) τουλάχιστον άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, 38χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται και στις προαναφερόμενες περιπτώσεις σωματεμπορίας-μαστροπείας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Κέρκυρας, ηλικίας 51,43 και 47 ετών, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων, πέτυχε την επίσπευση έκδοσης άδειας λειτουργίας σε κατάστημα συνιδιοκτησίας του, ενεργώντας για λογαριασμό των μισθωτών του καταστήματος. Το ίδιο έπραξε και για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος σε οικογενειακή του επιχείρηση- κέντρο διασκέδασης. Ένα άλλο μέρος της διαπιστωμένης παράνομης δραστηριότητας αποτελεί υπόθεση ληστείας στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, που εργαζόταν σε καταστήματα διασκέδασης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων.

Δράστες ήταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 28 και 40 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν από την 24χρονη το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Σε νομότυπες έρευνες, που έγιναν στις οικίες των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια,
• ένα πυροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια,
 • ένα αεροβόλο όπλο,
• 3.470.000 ρούβλια και 2.794 ευρώ,
• ηλεκτρονικές συσκευές,
 • δύο κουτιά με αμπούλες αναβολικών ουσιών,
• 70 περίπου γραμμάρια άγνωστης ουσίας,
• υπηρεσιακή σφραγίδα του Δήμου Κερκυραίων και πλήθος άλλων σφραγίδων,
• πιστοποιητικά υγείας με την υπογραφή ιατρών, ασυμπλήρωτα εξιτήρια, 44 ιατρικές βεβαιώσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ιατρικών βεβαιώσεων, καθώς και άλλα αντικείμενα».

Πηγή: kerkyrasimera.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου