ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ξεκινά η διαδικασία μεταβίβασης των «ορφανών» λιμανιών από τον ΟΛΚΕ-Ο Δήμος παρέλαβε τη μελέτη αξιολόγηση

-Υπενθύμιση… για την εκκρεμότητα παραχώρησης της Γαρίτσας με διευκρινήσεις για τις αρμοδιότητες

Την παραλαβή από τον ΟΛΚΕ της μελέτης αξιολόγησης των 33 λιμανιών της Κέρκυρας ανακοίνωσε ο Δήμος, γεγονός που σηματοδοτεί και τη σταδιακή έναρξη της διαδικασίας μεταφοράς στην κυριότητά του των «ορφανών» λιμανιών που υπάρχουν στην επικράτειά του.


Αναφέρεται μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτή, είναι απόρροια των όσων συζητήθηκαν και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όπου και συμφωνήθηκε ότι με βάση τα δεδομένα της μελέτης, θα αποφασισθεί ποια από τα «ορφανά» λιμάνια θα παραμείνουν στην αρμοδιότητα του Ο.Λ.ΚΕ. και ποια θα περάσουν στο Δήμο.

Βέβαια υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει διευκρινιστεί ότι ο Ο.Λ.ΚΕ. θα διατηρήσει τα λιμάνια εμπορικού και ακτοπλοϊκού ενδιαφέροντος, δηλαδή της Κέρκυρας, της Λευκίμμης, των Παξών και των Διαποντίων.

Τέλος στην ανακοίνωσή του ο Δήμος σημειώνει ότι εκκρεμεί η παραχώρηση στο Δήμο της παραλιακής ζώνης της Γαρίτσας, ενώ παράλληλα διευκρινίζει ότι η αρμοδιότητα της ζώνης ανήκει ακόμη στον Ο.Λ.ΚΕ., ενώ τα έργα που εκτελούνται(;) σε αυτήν έχουν φορέα εκτέλεσης την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Πηγή: corfupost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου