ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Λουκέτο μέχρι νεωτέρας για το ξενοδοχείο Sandy Beach Resort στην ΚέρκυραΣτον αέρα βρίσκονται οι 130 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Sandy Beach Resort στην Κέρκυρα, το οποίο σφραγίστηκε μετά από αντιδικία του ιδιοκτήτη της μονάδας με τη μισθώτρια "Aquis Ξενοδοχειακή Τουριστική και Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία".

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα του νησιού, η  ιδιοκτήτρια εταιρία "Αγ. Γεώργιος ΑΞΤΕ" συμφερόντων της οικογενείας Ρίζου διαρρέει ότι θα λειτουργήσει η ίδια τα ξενοδοχεία κι έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την τουριστική εικόνα της Κέρκυρας. Ωστόσο η μισθώτρια Aquis συνεχίζει τη δικαστική διεκδίκηση της διαχείρισης.
Η ιδιοκτήτρια εταιρία, όπως μεταδίδεται, οδήγησε τη μισθώτρια στις δικαστικές αίθουσες διεκδικώντας την απόδοση των μισθωμάτων. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 6/12/2016 και στις 15/12 εκδόθηκε δικαστική απόφαση η οποία διέτασσε την έξωση των μισθωτών και την απόδοση υποχρεώσεων  ύψους 1.185 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά τους οι μισθωτές δηλώνοντας ότι έχουν καταβάλλει τις υποχρεώσεις τους έκαναν αίτηση αναστολής της απόφασης. Η αίτηση εκδικάστηκε στις 15/2/17 και απορρίφτηκε.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, την Τετάρτη 15 Μαρτίου μετά από εκτέλεση δικαστικής απόφασης σφραγίστηκε το ξενοδοχείο. Στο ξενοδοχείο εργάζονται πάνω από 130 εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν περιέλθει μετά τα γεγονότα αυτά, σε κατάσταση αβεβαιότητας και έντονης ανησυχίας για το εργασιακό τους μέλλον, την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την καταβολή των οφειλομένων σε αυτούς αποδοχών. Την ίδια μέρα, δικαστικός επιμελητής εκτελώντας την απόφαση του Δικαστηρίου, προχώρησε στην αντικατάσταση των κλειδαριών στις κεντρικές εισόδους των ξενοδοχειακών μονάδων του συγκροτήματος SANDY. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει καταγραφή του υλικού και στη συνέχεια τα ξενοδοχεία θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν.

"Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της αντιδικίας της ιδιοκτήτριας με την ενοικιάστρια εταιρεία. Οι συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους για την επίτευξη του στόχου μεγιστοποίησης της κερδοφορίας τους οδηγεί στο σφράγισμα της επιχείρησης και τους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα και ενδεχομένως στην ανεργία" αναφέρει ο Σύνδεσμος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 28 Μαρτίου στην επιθεώρηση εργασίας θα επιχειρηθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των δυο εταιρειών.
Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 562 δωματίων, βρίσκεται στον Αη Γιώργη Αργυράδων απέχει λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και ανακαινίστηκε το 2009.

Βίκυ Κουρλιμπίνη
Πηγή: capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου