ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ χορού από την ΜΚΕ ΠεριβολίουΗ ΜΚΕ Περιβολίου απόδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι μια κυψέλη πολιτισμού που με τη δράση της προσφέρει πολλά στο νησί μας. Προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση της Κέρκυρας. Οι ποκίλες δράσεις της οφείλονται στην συλλογική προσπάθεια όλων των μελών της των δασκάλων, των χορευτών και των μουσικών. Τα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας φαίνονται περίτρανα, από τις εντυπώσεις που αφήνει όπου έχει παρουσιαστεί. Αυτή τη φορά οργάνωσε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού Παρασκευή και Σάββατο (21&22 Απριλίου) με θέμα: ‘‘χορεύοντας στην Παράδοση.’’

Η «περατζάδα» στην πόλη της Κέρκυρας με τρία χορευτικά συγκροτήματα από Κέρκυρα και Διδυμότειχο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.
Στο διήμερο συμμετείχαν:  Το χορευτικό τμήμα και το τμήμα παιδικής χορωδίας της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Περιβολίου, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θεοδώρα Καντακουζηνή» από το Διδυμότειχο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μωραϊτίκων.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την Παρασκευή 21/4 το απόγευμα περατζάδα με παραδοσιακά χορευτικά σύνολα στην πόλη της Κέρκυρας με live μουσική, ενώ το Σάββατο 22/4 το απόγευμα, χορευτική εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίου με live μουσική.

Μέχρι την Κυριακή 23/4 το βράδυ λειτουργεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου της Μ.Κ.Ε. Περιβολίου έκθεση Ζωγραφικής από τους μαθητές και τον ζωγράφο του συλλόγου.

Φωτό: Σπύρος Σουρβίνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου