ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Του Αισώπου Μύθοι την Παρασκευή 21/4 στο «ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΟ» Αργυράδων ΒΙΝΤΕΟ


Άλλη μια παράσταση από τον Σύλλογο Δημοτικού Σχολείου Αργυράδων την Παρασκευή  21/4με τίτλο Αισώπου Μύθοι σε σκηνοθεσία Ηλία Λουμάκη που μέχρι τώρα έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Μετά την περσινή επιτυχία με την «Οδύσσεια» ακολουθούν φέτος του «Αισώπου Μύθοι» και με σκηνικά υψηλού επιπέδου από τον Θεοδόση Καββαδία σε μουσική της Σάρον Λουμάκη. Τα παιδιά – ηθοποιοί στι 4 μέχρι τώρα παραστάσεις πήρα «Άριστα».


Αναλυτικά για τις παραστάσεις που ανέβηκαν στι 5, 10, 11, 12 Μαρτίου γράφει ο Κώστας Γ. Καλούδης
 Για Τρίτη συνεχή χρονιά, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου  Δημοτικού Σχολείου Αργυράδων, ανέβασε παράσταση για παιδιά στο  θέατρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.  Ήταν τρία   παραμύθια του Αισώπου, διασκευασμένα για τις ικανότητες των παιδιών αυτής της ηλικίας.   Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ     και  Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ,    Η  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ   των ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ και   ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ.  
Αν θα ήθελε κανείς να είναι ειλικρινής θα έλεγε, Εντάξει, για μικρά παιδιά καλά τα πήγανε.  Αυτό βέβαια για τη πρώτη μέρα της παράστασης.  Αν τύχαινε να δει την τελευταία, που  ήταν η τέταρτη, θα έλεγε ανεπιφύλαχτα, μπράβο και δεν θα  υπέρβαλε. Τα παιδιά, αυτά τα ίδια παιδιά  που  τη πρώτη μέρα κατά διαστήματα,  σκεφτόταν τι πρέπει να πούνε, τούτη τη φορά τα πήγαν θαυμάσια…  Είχαν πάρει το βάπτισμα του πυρός και  τα έβλεπε κανείς και τα χαιρόταν. έστω κι αν δεν είχαν αγγίξει το τέλειο…   Πώς να γίνουν άλλωστε  θαύματα με το φορτίο που έχουν πάνω τους; Μαθήματα στο σχολείο, μαθήματα εκτός σχολείου, γυμναστικές,  χορούς, χορωδίες, ξένες γλώσσες… και τόσα άλλα ….    Και όμως δεν λένε όχι και στο θέατρο…
Αν εμείς οι μεγάλοι έχουμε σεβασμό απέναντι σ τον αγώνα που κάνουν,  καλό θα ήταν να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα   να διδαχτούν θέατρο από ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν.  Αυτό θα τους επιτρέψει να δεθούν μεταξύ τους, να αγαπήσουν το θέατρο και να γίνουν οι αυριανοί πρωταγωνιστές  του πολιτισμού μας. Αυτό ισχύει βέβαια και για τους μεγάλους… Δυο έργα το χρόνο να διδαχτούν και να ανεβάσουν,    έχουν καλύψει τα έξοδα…  Και να μην ξεχνάμε πως μόνο το θέατρο φέρνει κάποια έσοδα στο Σύλλογο, και αν υπάρχει και καμιά κρατική επιχορήγηση…
 Όσα από τα παιδάκια είχαν προηγούμενη εμπειρία ξεχώρισαν σε απόδοση.  Αυτό δε μειώνει τα υπόλοιπα που και αυτά έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν… Ήταν χάρμα οφθαλμών να τα βλέπεις  να κινούνται πάνω στη σκηνή  με άνεση μιας που τα περισσότερα  έχουν  εμπειρία στο χορό και  τη γυμναστική.
Ο κόσμος τα χειροκρότησε με θέρμη και  τα χάρηκε επειδή είδε   σε αυτά την ελπίδα πως θα μείνουν μακριά από τις κακές συνήθειες των ηλεκτρονικών διαβολάκων που έχουν κυριαρχήσει στη νεολαία. Και ακόμη πως το θέατρό μας που έρχεται από μακριά θα πάει μακριά, με τη προσπάθεια που γίνεται από όλους σε αυτό το τομέα.
 Η σκηνοθεσία ήταν του Ηλία Λουμάκη, όπως και τις προηγούμενες δύο φορές.  Αξίζει πολλά συγχαρητήρια επειδή σχεδόν μόνος  κατάφερε να φτιάξει μια παράσταση αξιοπρεπή… Τα σκηνικά του Θεοδόση Καββαδία, απόλυτα  ταιριαστά . .. Στον ήχο ο Μιχάλης Λουμάκης και στο φωτισμό ο Άγγελος  Ασπιώτης.   Η μουσική επένδυση της Σάρον  Λουμάκη. 

Ας ελπίσουμε πως αυτή η προσπάθεια δεν θα σταματήσει εδώ. Το χωριό μας έχει παράδοση   στο θέατρο. Από εμάς εξαρτάται  να συνεχίσει.   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου