ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ανάσταση στις Αργυράδες και Λιτανειά στον Άη – Γιώργη τη Νια Δευτέρα - ΒΙΝΤΕΟ
Η αναστάσιμη τελετή στον Άη Γιάννη στις Αργυράδες έχει ένα ξεχωριστό χρώμα. Η εκκλησία στο ύψωμα του Άη Γιάννη κατακλύστηκεκαι φέτος από κόσμο, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες,  για το «Χριστός Ανέστη». Εκεί ψάλλουν το Χριστός Ανέστη, όλοι μαζί στο προαύλιο της μονής κι αφού είχε προηγηθεί η θεία λειτουργία ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου Αριστείδη Κουλούρη που εδώ και πολλά χρόνια έχει αναπτύξει μια στενή σχέση με τον κόσμο. Οι καμπάνες που χτυπούν χαρμόσυνα συμπληρώνουν την εικόνα, μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας. Τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά έδωσαν ένα άλλο χρώμα στον ουρανό των Αργυράδων.


Η Λιτανειά στον Άη - Γιώργη

Πανηγυρική  αναστάσιμη Θεία Λειτουργία τελέστηκε τη Νια  Δευτέρα, 17η πριλίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Η λιτανειά του Άη Γιώργη, ένα από τα παλαιότερα έθιμα των Αργυράδων συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολύ κόσμο. Και το ευχάριστο είναι ότι πολλοί ακολουθούν τα φλάμπουρα από την εκκλησία του Άη Γιώργη μέχρι τις Αργυράδες τον Άη Γιάννη και ας είναι η απόσταση μεγάλη και η ανηφόρα κουραστική.  
Αξίζουν συγχαρητήρια οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων που και φέτος οργάνωσαν σωστά την εκδήλωση προσφέροντας στους συγκεντρωμένους αυγά, τσουρέκι και ποτά
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου