ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διημερίδα με τη συμμετοχή παραγωγών από τα Ιόνια νησιά


 
Σε συνέχεια της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου στην Enterprise Greece στις 10 Φεβρουαρίου και της συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χρήστο Στάικο, συμφωνήθηκε-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου-η διεξαγωγή διημερίδας στην Κέρκυρα, στις 6 και 7 Απριλίου, με στόχο την προώθηση εξαγωγών τοπικών προϊόντων και την προσέλκυση επενδύσεων στα Ιόνια Νησιά.

Η σχετική διοργάνωση στη συνέχεια συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, στις 18 Μαρτίου και ελήφθη απόφαση έγκρισης της εκδήλωσης. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει αναλάβει από κοινού με την Enterprise Greece τη διοργάνωση της διημερίδας με τη συμμετοχή παραγωγών από όλα τα Ιόνια Νησιά καθώς και 25 Εμπορικών Ακολούθων και Οικονομικών Συμβούλων των εν Ελλάδι Πρεσβειών, οι οποίοι θα μεταβούν στην Κέρκυρα αποκλειστικά για τη συμμετοχή τους στη διημερίδα και τις επαφές με τους τοπικούς παραγωγούς.

Συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος οι Εμπορικοί και Οικονομικοί Ακόλουθοι από τις Πρεσβείες από: Η.Π.Α., Καναδά, Πορτογαλία, Λετονία, Κύπρο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Καζακστάν, Ταϊπέι, Ουκρανία, Σλοβακία, Μαρόκο, Φινλανδία, Ουζμπεκιστάν, Τσεχία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Πολωνία, Ιορδανία, Ολλανδία και Βραζιλία.

Την 1η ημέρα της διημερίδας θα λάβουν χώρα διαδικασίες συνεδριακού τύπου και συζητήσεις με θέματα στην ατζέντα την ενημέρωση και επιχειρηματική δράση στα Ιόνια Νησιά και την προσέλκυση επενδύσεων καθώς και τους τρόπους προώθησης των τοπικών προϊόντων στις ξένες αγορές. Τη 2η ημέρα θα διοργανωθούν διμερείς συναντήσεις προσέγγισης των τοπικών παραγωγών με τους εκπροσώπους των ξένων χωρών, ώστε να προσεγγίσουν πιθανούς εταίρους για την αύξηση των επιχειρηματικών τους δράσεων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κέρκυρα, οι ξένοι διπλωμάτες θα επισκεφθούν μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων καθώς και τόπους ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Enterprise Greece σύμφωνο συνεργασίας, προκειμένου να καθιερωθεί σε μόνιμη και στέρεη βάση, η απαραίτητη στενή συνεργασία για την υποβοήθηση των εξαγωγέων και επιχειρηματιών, των ντόπιων παραγωγών καθώς και την προσέλκυση επενδυτών ώστε να έχουν πρόσβαση στην τοπική αγορά των Ιονίων Νήσων.

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις απευθείας ενημέρωσης των παραγωγών από όλα τα νησιά της ΠΙΝ, με στόχο την εξαγωγή των προϊόντων της Ιόνιας γης στο εξωτερικό και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Επίσης δημιουργούμε το κατάλληλο έδαφος για την προσέλκυση επενδυτών, με την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην τοπική αγορά και τη διασφάλιση σταθερού περιβάλλοντος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Τέλος, ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε από τους παραγωγούς να «εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία που δίνει η παρουσία των ξένων διπλωματών και να εξετάσουν τις δυνατότητες εξαγωγής των τοπικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού».

Πηγή: ert.gr, Διονύσης Νέγκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου