ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κοινή σύνοδος των λιμανιών της Αδριατικής και του άξονα της ΕγνατίαςΚέρκυρα: Κοινή σύνοδος των λιμανιών της Αδριατικής και του άξονα της Εγνατίας

 
Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα – Κοινή Σύνοδος των Λιμένων του άξονα της Εγνατίας και της Αδριατικής Θάλασσας που διοργανώνει την Παρασκευή 5 Μαΐου ο Οργανισμός Λιμένος στην Ηγουμενίτσα.
Στόχος της ημερίδας είναι να συζητηθούν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των λιμανιών, η ανάπτυξη του μεταφορικού έργου καθώς και του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πέραν από τις ομιλίες των δύο υπουργών, αναμένεται να υπάρξουν εισηγήσεις σχετικές με τον τομέα των Μεταφορών από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή, την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού κ. Γλυκερία Καλφακάκου, εκπρόσωπο του Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών Ελλάδας αλλά και Πανεπιστημιακών Καθηγητών σε θέματα μεταφορών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ Ανδρέα Νταή αυτή τη στιγμή για την Ηγουμενίτσα τόσο η Εγνατία όσο και η Ιόνια οδός έχουν αλλάξει τα δεδομένα με αποτέλεσμα την αύξηση τόσο των μεταφορών όσο και του τουρισμού και για την Ήπειρο και για την Κέρκυρα και τους Παξούς. Ο κος Νταής τονίζει ότι η συνεργασία με την Αλεξανδρούπολη η οποία συνδέεται με Μπουργκάς, Κωνσταντινούπολη κλπ αλλά και με τα λιμάνια της Ιταλίας και των Δαλματικών ακτών σαφώς θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του μεταφορικού έργου.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου