ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με κατάνυξη η περιφορά του Επιτάφιου τη Μ. Παρασκευή στις Αργυράδες


ΦΩΤΟ Κ. Γ. Καλούδης


Είναι αλήθεια ότι η «Λαμπριά» στην Κέρκυρα και ειδικότερα στο χωριό έχει μια άλλη διάσταση. Μνήμες και εικόνες από το παρελθόν και το παρόν κάνουν τον καθένα να νιώθει πιο έντονα τις μέρες αυτές το μήνυμα της αγάπης.

Η Μ. Πέμπτη στον Άη Γιάννη στις Αργυράδες είναι κάτι το ξεχωριστό σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και ο νους από ψηλά να αγναντεύει στα πέρατα

Η Μ. Παρασκευή κατανυκτική


Τη Μεγάλη Παρασκευή πριν από νωρίς ο Αη Γιάννης γεμίζει από κόσμο για την τελετή της Αποκαθήλωσης και ο επιτάφιος εκτίθεται  σε προσκύνημα.
Στις 9 μμ άρχισε η περιφορά του επιταφίου στα γραφικά σοκάκια και στον κεντρικό δρόμο των Αργυράδων.
Τα τελευταία χρόνια και φυσικά φέτος συνοδεύεται από το «κόρο» (χορωδία), δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα. Για αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια στον Μαέστρο Π. Παπαδόπουλο, σε όλους του χορωδούς και τους ανθρώπους του ΠΣΑ. Για μια ακόμα χρονιά η παρουσία του πρωτοπρεσβύτερου Αριστείδη Κουλούρη και των ανθρώπων της εκκλησίας ήταν ξεχωριστή. Πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων πολλοί από την Αθήνα, αλλά και ξένοι επισκέπτες ακολούθησαν τον επιτάφιο.

Γέμισε κόσμο η Κέρκυρα
Οι εκκλησίες της πόλης και των προαστίων κατά παράδοση οργάνωσαν την περιφορά των Επιταφίων τους, με συγκεκριμένη σειρά και τάξη και με τη συμμετοχή μουσικών σωμάτων, χορωδιών, σχολείων, προσκόπων και άλλων.

Η περιφορά των επιτάφιων ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και συνεχίστηκε από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, οπότε και έκλεισε την περιφορά των επιτάφιων εκείνος της Μητρόπολης, με περισσή λαμπρότητα και πλήρη ανάπτυξη των Μουσικών Σωμάτων των Φιλαρμονικών, των σχολείων της Κέρκυρας, οδηγών και προσκόπων.


Ιδιαίτερος, όπως πάντα, ο επιτάφιος των Καθολικών, συγκεντρώνει πληθώρα κόσμου κάθε χρόνο και καταδεικνύει την ενότητα Ορθοδόξων και Καθολικών, σε κοινές εκδηλώσεις και κοινό εορτασμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου