ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνάντηση για Δίκτυο μουσείων στην Κέρκυρα


Πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, το Σάββατο 1η Απριλίου, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου, συνάντηση εκπροσώπων των Μουσείων με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας Δικτύου Μουσείων Κέρκυρας.

Στόχος της συνάντησης του Σαββάτου ήταν η κωδικοποίηση των  κοινών προβλημάτων  των μουσείων που λειτουργούν στην Κέρκυρα και η δρομολόγηση, μέσω της δικτύωσης,  συγκεκριμένων  δράσεων  στους τομείς της επικοινωνίας, προβολής,   διεθνών συνεργασιών και χρηματοδοτήσεων.

Οι εκπρόσωποι των Μουσείων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους και μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε:

να συνταχθεί και να υπογραφεί ένα σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των Μουσείων

να διερευνηθούν οι όροι και η προϋποθέσεις για την ίδρυση Δικτύου Μουσείων

στο μεταξύ, να υλοποιηθούν άμεσες δράσεις προκαταρκτικές της δημιουργίας Δικτύου.

Για το σκοπό αυτό, συστήνεται τριμελής ομάδα εργασίας, με εκπροσώπους του Δήμου, του Πανεπιστημίου (Ομάδα Μουσειολογίας) και των Μουσείων, η οποία, σε επόμενη συνάντηση, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ενεργειών της στο παραπάνω τρίπτυχο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι των Μουσείων: Δημοτική Πινακοθήκη, Αναγνωστική Εταιρεία, Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης, Λαογραφικό Μουσείο Σιναράδων, Μουσείο Καποδίστρια, Μουσείο Μουσικής Παλαιάς Φιλαρμονικής, Μουσείο Χαρτονομισμάτων, Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας. Συμμετοχή στη διαδικασία δήλωσε η Διευθύντρια του Παραρτήματος Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Παπασωτηρίου, που βρισκόταν εκτός Κερκύρας.

Παρών ήταν, επίσης, ο υπεύθυνος της Ομάδας Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητής Σταύρος Βλίζος, με τους φοιτητές της  Ομάδας του.


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου