ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τι κάνετε επιτέλους στον Βίδο;Το σέρβικο Μαυσωλείο του Βίδου

Αυτόφωρο, μηνύσεις και πείσματα δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα. Τι σκοπεύουν οι επιχειρηματίες, τι λέει ο Δήμαρχος, τι καταγγέλλουν δημότες.

 Επανήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το θέμα του Βίδου ύστερα από ερωτήσεις του επικεφαλής της Λα.Συ. Χ. Χαραλάμπους και του ανεξάρτητου συμβούλου Σ. Βλάχου. Ο Μπάμπης Χαραλάμπους αναφέρθηκε σε καταγγελίες πολιτών ότι οι εργασίες συνεχίζονται στο νησί και ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος με τη μαρτυρία του υπεύθυνου για το νησί, Ν. Κορακιανίτη, απάντησε ότι έχουν διαπιστωθεί ύστερα από τον υπηρεσιακό έλεγχο, οι αυθαιρεσίες και θα γίνει ό, τι ο νόμος προβλέπει. Σημειωτέον ότι τη Μ. Δευτέρα και ύστερα από καταγγελία πολιτών, επενέβη η Αστυνομία και συνέλαβε επ' αυτοφώρω εργάτες ενώ υποβλήθηκαν και μηνύσεις κατά των επιχειρηματιών για εργασίες εκτός πλαισίου. Περαιτέρω, η δημοτική Αρχή δεν έδειξε να γνωρίζει κάτι για συνέχιση των όποιων εργασιών, γεγονός δηλ. που παραβιάζει το σήμα διακοπής που εξέδωσε η προϊστάμενη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Τ. Ρηγάκου. 
 
Τι λένε οι επιχειρηματίες
 
Πηγή προσκείμενη στους επιχειρηματίες, με την οποία επικοινώνησε η κ.Ε., υπεραμύνθηκε των κινήσεων των νέων συνεταίρων που πλαισίωσαν τον παλιό εστιάτορα, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στο νησάκι. Επέμεινε ότι οι εργασίες υπήρξαν όλες εντός πλαισίου αλλά παραδέχθηκε πως δεν έχει χορηγηθεί άδεια από το ΚΑΣ και γι' αυτό συνετιζόμενη η νέα διαχείριση του εστιατορίου έχει ήδη αναθέσει την σύνταξη πρότασης με σκοπό να την καταθέσει στις αρχαιολογικές εδώ Υπηρεσίες. Πιστεύει μάλιστα ότι θα εισπράξει και τη θετική εισήγηση της Τ. Ρηγάκου προς το ΚΑΣ ακόμα και για το μεταλλικό ικρίωμα δυτικά του εστιατορίου, που σήμερα κρίνεται αυθαίρετο και κατεδαφιστέο με το επιχείρημα ότι παρεμφερές υφίσταται ακόμα και μέσα στον προστατευόμενο χώρο του Π. Φρουρίου!
Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι οι αρχικές επιχειρηματικές βλέψεις περιλάμβαναν και άλλες δράσεις τουριστικών υπηρεσιών και υποδομών στον Βίδο, που ανεστάλησαν μετά τα όσα προηγήθηκαν.
 
Ο δήμαρχος
 
Ερωτηθείς ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος για τις ευθύνες της δημοτικής Αρχής γι' αυτήν την κατάσταση, δήλωση το πρωί χθες στην κ.Ε., ότι έκανε σαφές στους επιχειρηματίες παλιό και νέους ότι η παραχώρηση της χρήσης του εστιατορίου στον Βίδο δεν ισοδυναμεί με την παραχώρηση όλου του νησιού, και υπ' αυτήν την έννοια οφείλουν να περιοριστούν στην άδεια που έχουν.
Πάντως οι αρχικές τουλάχιστον βλέψεις τους αφορούσαν σε επένδυση της τάξης των 200 χιλ. ενώ έχουν ήδη προμηθευτεί και σκάφος για τη μεταφορά των επισκεπτών στο νησί, εκτός εκείνου δηλ. που ήδη δρομολογεί ο Δήμος. Όσο για την εκμετάλλευση των παραλιών, προτίθενται να μετάσχουν στην ηλεκτρονική δημοπρασία που αναμένεται για όλες, περί τα τέλη Μαΐου.
ΠΗΓΗ: enimerosi.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου