ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Γιώργος Κατσαρός στο «Μονόγραμμα» της ΕΡΤ2


 
Τη ζωή του συνθέτη και σολίστα του σαξοφώνου με το πολύπλευρο και πολυσήμαντο διαχρονικό μουσικό έργο, Γιώργου Κατσαρού,  έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 στην εκπομπή «Μονόγραμμα», που μεταδίδεται την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 22:15.

Η πορεία της ζωής του Γιώργου Κατσαρού είναι συνδεδεμένη με τη μουσική παράδοση του τόπου της γέννησής του: την Κέρκυρα. Μεγάλωσε δίπλα στην παλιά Φιλαρμονική και από τον καιρό που άρχισε να αισθάνεται -όπως λέει ο ίδιος- άκουγε συνέχεια όργανα, ορχήστρες, φιλαρμονικές και έτσι από πολύ μικρός ήταν φυσικό ν’ αρχίσει να ασχολείται με τη μουσική, παίζοντας βιολί.

Αρχίζει να μαθαίνει σαξόφωνο στα 14 χρόνια του και καθιερώθηκε, ως σολίστας, στην πορεία των χρόνων, μεταξύ των 10 μεγαλύτερων σαξοφωνιστών του κόσμου.

Ο Γιώργος Κατσαρός, τελειώνοντας το γυμνάσιο έρχεται στην Αθήνα και συνεχίζει τις σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και στην Πάντειο. Ήταν φυσικό να διαλέξει τελικά τη μουσική, εγκαταλείποντας έπειτα από δύο χρόνια τον κλάδο των Πολιτικών Επιστημών και τις σπουδές στην Πάντειο.

Αφοσιώθηκε δημιουργικά στη μουσική, αρχικά συμμετέχοντας σε ορχήστρες και μετέπειτα δημιουργώντας τη δική του ορχήστρα και διευθύνοντας μεγάλες ορχήστρες. Το σπάνιο μουσικό  έργο του καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της μουσικής πανδαισίας από την επτανησιακή οπερέτα, δημοτικά, ρομαντικά, ελαφρά, λαϊκά, έντεχνη, τραγούδια της ξενιτιάς κ.ά.Η ποιότητα και το ήθος της παρουσίας του στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας είναι το πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο του Γιώργου Κατσαρού, που συνοδεύει το τεράστιο έργο του: στη δισκογραφία με περίπου 1.500 τραγούδια, στα περίπου 100 θεατρικά έργα όπου συνέθεσε μουσική,  στις 113 ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου που έγραψε μουσική και στους 24 δίσκους ως σολίστας σαξοφώνου.

Επίσης, ο Γιώργος Κατσαρός μιλάει για τη μουσική παιδεία στην Ελλάδα, για την πολιτιστική ζωή, για τους ποιητές-στιχουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε, όπως ο Πυθαγόρας, ο Ηλίας Λυμπερόπουλος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.ά., καθώς και για τους ερμηνευτές των έργων του.

Το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ, όπως είναι φυσικό, γυρίστηκε στην Κέρκυρα και την Αθήνα. Ακόμα, στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται πολλά διαχρονικά τραγούδια -που έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες- και περιλαμβάνονται στις παλιές κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έγραψε μουσική ο Γιώργος Κατσαρός.

Παραγωγός: Γιώργος Σγουράκης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Στάθης Γκόβας.

Ηχοληψία: Νίκος Παναγοηλιόπουλος.

Μοντάζ: Σταμάτης Μαργέτης.

Σκηνοθεσία: Νίκος Σγουράκης.


ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου