ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ταινία μικρού μήκους για την Κέρκυρα στις ΚάννεςΜια από της πιο διαδεδομένες δραστηριότητες των διοργανωτών σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ, είναι η διεξαγωγή διαγωνισμού προβολής νέων ιδεών οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους, τόσο σε παραγωγούς όσο και σε χρηματοδότες (Pitching).

Στην Ελλάδα, τόσο κατά την διοργάνωση του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας (Talend Lab), έγινε για τέταρτη φορά  σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος φέτος  για το Pitching Lab, όσο και για το Pitchng Forum, τόσο για έλληνες όσο και ξένους νέους δημιουργούς. Η Ε.Ρ.Τ. επίσης, έχει θεσπίσει ένα βραβείο (Doc on Air) 3.000 ευρώ, για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ διεθνούς συμπαραγωγής, που κρίνετε από το ευρωπαϊκό δίκτυο ντοκιμαντέρ (E.D.N.) .

Το πιό σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες των ταινιών μικρού μήκους, είναι η προβολή των ταινιών τους. Μετά από την ολοκλήρωση της παραγωγής και την συμμετοχή σε διαγωνιστικά η μη φεστιβάλ, οι ταινίες μένουν συχνά στα αζήτητα, και δεν βρίσκουν το δρόμο τους, ούτε στις κινηματογραφικές αίθουσες, ούτε στα τηλεοπτικά προγράμματα. Ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια στον κόσμο, το SHORTS TV, με ειδικό περιεχόμενο προγράμματος τις ταινίες μικρού μήκους, διοργανώνει στις Κάννες, στο πλαίσιο του 70ού διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ το δικό του, διαγωνιστικέ pitch event. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος που δημοσιοποίησε την 28η Φεβρουαρίου  μέχρι την 30η Απριλίου 2017, όρισε τους κανόνες του διαγωνισμού.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό ιδεών παραγωγής οπτικοακουστικού  σχεδίου, δήλωσε συμμετοχή η κερκυραία σκηνοθέτης Δάφνη Μακ Κόρμικ Σμον (Μπούκα), και επελέγει για την προκριματική φάση του διαγωνισμού όπου συμμετείχαν 20 υποψήφιοι. Η προκριματική φάση διεξήχθη στις 23 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο του φεστιβάλ των Καννών. Καθώς έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης, και η ελληνίδα σκηνοθέτης, πέρασε στην τελική φάση η οποία επρόκειτο νψα διεξαχθεί σήμερα 25η Μαΐου στο περίπτερο του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (BFI UK Pavilion), όπου οι σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν επίσης προγενέστερη δουλειά τους, και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις της  κριτικής  επιτροπής.

Το σχέδιο ταινίας μικρού μήκους, που πρότεινε η Δάφνη μαζί με την συγγραφέα σεναριογράφο Εmily Carton, διαδραματίζεται στην Κέρκυρα στο τέλος της δεκαετίας του 1920. Μια βρετανίδα η Νταιάνα χάνει απροσδόκητα τον σύζυγο της, και μένει χήρα. Έρχεται στην Κέρκυρα έναν άγνωστο για αυτήν τόπο, έναν γαλήνιο παράδεισο και προσπαθεί να ξαναβρεί την συναισθηματική της ισορροπία  . Σε κάποιο κερκυραϊκό χωριό γνωρίζει μια ηλικιωμένη κυρία που έχει την ικανότητα να κάνει μάγια. Της υπόσχεται να την μυήσει σε μια πράξη μαγείας, όπου ως αποτέλεσμα θα επαναφέρει τον νεκρό άντρα της στην ζωή, τερματίζοντας όμως, την ζωή κάποιου άλλου, η θλίψη της νταϊάνα δοκιμάζετε στα ηθικά όρια αυτού που πιστεύει, και αντιμετωπίζει το ηθικό δίλημμα «μία ζωή, για μια άλλη ζωή».

Τελικά βρίσκει τον τρόπο να απαντήσει στο δίλημμα και να αφήσει τον σύζυγο της, στον κόσμο των νεκρών.
Ο τίτλος της ταινίας θα είναι, «Mati».

H ενός λεπτού παρουσίαση της ιδέας της προκριματικής φάσης του διαγωνισμού για το " Mati " , είναι στον σύνδεσμο
https://www.facebook.com/ShortsTV/?pnref=story
Η Δάφνη σας προσκαλεί, να την δείτε και να την μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα , να κάνετε μια ευχή να γίνει προσεχώς  μια ταινία μικρού μήκους που θα δείξει την Κέρκυρα σαν τόπο παραγωγής νέων ιδεών και δημιουργών στον πολιτισμό.

ΠΗΓΗ: kerkyrasimera.gr