ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Κέρκυρας - ΒΙΝΤΕΟ


 Κέρκυρα, ένας υπέροχος τόπος διακοπών αλλά και ένας πολύ όμορφος τόπος για να ζεις! Τοπία φυσικής ομορφιάς, λατρεμένες παραλίες και υπέροχη φύση απλώνονται στα 592 χλμ2 με υπέροχους ελαιώνες βράχια, πολλά μικρά νησάκια να απλώνονται γύρω από το νησί των Φαιάκων. Πού όμως μπορούμε να απολαύσουμε το πιο όμορφο Ηλιοβασίλεμα;  Τι πιο όμορφο από το να απολαμβάνεις το απογευματινό σου μπάνιο και να βλέπεις τον Ήλιο να βυθίζεται στην θάλασσα του Ιονίου, να αλλάζει χρώματα εξαιτίας της σκέδασης του φωτός στην ατμόσφαιρα και να παίρνει αυτό το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα ενώ ταυτόχρονα αν οι συνθήκες το επιτρέπουν να γίνεται χρυσαφένιος ή να αλλάζει και σχήμα.

1.Παραλία του Χαλικούνα

Για να δούμε κάτι τέτοιο όλο το Καλοκαίρι υπέροχο σημείο είναι η Παραλία του Χιλικούνα. Τοπίο εξωτικό, σαν να βρίσκεσαι στην Σαχάρα μόνο που γύρω σου υπάρχουν κέδροι οι οποίοι αποχτούν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα την ώρα που τους χτυπουν οι τελευταίες αχτίδες του ήλιου, το ίδιο και τα όμορφα λευκά κρίνα της θάλασσας ενώ από πάνω σας θα περνούν όμορφα θαλασσοπούλια που επισκέπτονται την λιμνοθάλασσα πίσω σας. Ο Ήλιος χάνεται, βυθίζεται σιγά σιγά στην υπέροχη ζεστή θάλασσα ενώ το κόκκινο χρώμα το βλέπεις να αντανακλά πάνω στην χρυσαφένια αμμουδιά. Τι όμορφο παραμυθένιο ταξίδι είναι αυτό!

Η παραλία του Χαλικούνα είναι από το σημεία όπου θα δούμε πάντα τον Ηλιο να βυθίζεται στην θάλασσα και αυτό γιατί το Καλοκαίρι και ιδιαίτερα κοντά στο Ηλιοστάστιο, τέλη Ιουνίου, ο Ήλιος δύει στο πιο βόρειο σημείο του και δεν υπάρχουν εμπόδια σε αυτός το Αζιμούθιο ώστε να σας κρύψουν την θέα κατά την διάρκεια της βύθισης του στην θάλασσα της Μεσογείου.

 Φυσικά αν πάτε στην νότια πλευρά της παραλίας θα δείτε τον Ήλιο να δύει είτε πάνω στο τεχνικό νησάκι είτε πάνω από τους αμμόλοφους, αλλά όλη η παραλία προσφέρεται για θεαματικά ηλιοβασιλέματα πάνω στο κύμα.

2. Αφιώνας


Εάν είστε πιο ρομαντικός τύπος και ψάχνετε την πιο ξεχωριστή στιγμή του καλοκαιριού μακριά από την πολυκοσμία της πόλης και στην αγκαλιά απ’το έτερον ήμισυ τότε το Ηλιοβασίλεμα  από τον γραφικό Αφιώνα είναι η στιγμή που θα σας μείνει αξέχαστη. Είστε μόνοι στην κορυφή του απότομου βράχου στο Ακρωτήρι του Πόρτο Τιμόνι και μπροστά σας απλώνονται οι Διαπόντιοι νήσοι,  το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας, πιο πέρα είναι η Ιταλία όπου ίσα φαίνεται η ακτογραμμή της από λίγο πιο ψηλά, μπροστά και κάτω στέκει επιβλητικά η νησίδα Γραβιά σαν σπασμένη σε τρία μέρη με τους απότομους βράχους ενώ πιο πίσω και δεξιά θα δούμε το Δίαπλο και το Διάκοπο δυο βραχια απέναντι από το ακρωτήρι Κεφάλι ανάμεσα από Αρίλλα και Αγ. Στέφανο, ανω στο βάθος είναι το Μαθράκι με τον Ήλιο να το ακουμπά τον Ιούλιο και πίσω στο βαθος με το ψηλό βουνό το νησί των Οθωνών όπου τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα δούμε τον Ήλιο να δύει πάνω του.

Εάν βρεθείτε τον Αύγουστο στο σημείο θα δείτε τον Ήλιο πάνω από την αριστερή πλευρά της Γραβιάς και πάνω από την βραχονησίδα Τραχιά να βυθίζεται με υπέροχα χρώματα στην θάλασσα του Ιονίου χαρίζοντας μας μια Πανδαισία χρωμάτων απολαμβάνοντας ίσως κάπου εκεί δίπλα ένα ποτό. Το τοπίο στον Αφιώνα θα σας αφήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα, μπορείτε να το συνδυάσετε και με επίσκεψη στην διπλά παραλία του Πόρτο Τιμόνε ακριβώς από κάτω στα νότια. 3. Λογγάς Περουλάδες Άλλο ένα μαγικό δειλινό με τον δύοντα Ήλιο να μας αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο είναι στην παραλία του Λογγά στους Περουλάδες! Εδώ η φύση είχε κέφια, αργιλώδη εδάφη ηλικίας 1-2 εκατομυρίων ετών σαν από μαχαίρι κομμένα απ’το κύμα, ενώ η θέα προς τα Διαπόντια νησιά σε μαγεύει!

Τους πρώτους μήνες του Καλοκαιριού θα δείτε τον Ήλιο να δύει πίσω από το νησί των Οθωνών ανω προς τα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο ο Ήλιος βυθίζεται  μέσα στην θάλασσα του Ιονίου. Οπότε και αν πάτε πάντως το τοπίο είναι μαγικό, παρόμοιο τοπίο χωρίς την θέα πάνω από την κορυφή του αργίλου θα βρείτε  και στην βόρεια πλευρά της παραλίας του Αγ.Στέφανου μόνο που εκεί ανάλογα το σημείο που θα επιλέξουμε θα δούμε τον Ήλιο είτε να ακουμπά τους Οθωνούς, είτε να ακουμπά το Μαθράκι και το Δίαπλο είτε να βυθίζεται στα νερά της Μεσογείου.   Συντάκτης-

Φωτογράφος: Βασίλης Μεταλληνός

Πηγή: www.corfuland.gr

Δείτε σχετικά VIDEO που προετείνει το argyrades.gr