ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Λιμάνι Κέρκυρας: Ένα από τα «χρυσά» περιφερειακά λιμάνια


Αισθητή αύξηση της κερδοφορίας το 2016 κατέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία των Οργανισμών Λιμένων, όπου το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μοναδικός μέτοχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Ταμείο ο μ.ο. αύξησης, εξαιρουμένου του λιμανιού της Πάτρας, φθάνει το 112%. Μαζί με της Πάτρας φθάνει στο ασύλληπτο 1.227%. Και αυτό καθώς ο Οργανισμός της Πάτρας έκλεισε με κέρδη το 2016, ωστόσο η τόσο μεγάλη διαφορά προκύπτει από λογιστικές εγγραφές παγίων στοιχείων του έτους 2015, όπου ο Οργανισμός παρουσίασε ζημία -12.384.127 €.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ η αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας των περιφερειακών λιμένων το 2016 ήταν αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης από τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, μέσω της περιστολής κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας κεντρικής διαχείρισης που γίνεται και με τη συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, έξι λιμάνια (Βόλος, Ελευσίνα, Καβάλα, Κέρκυρα, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη) καταγράφουν θετικό πρόσημο για το 2016.

Αναλυτικά τα στοιχείαnewmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου